Kaip rašo „Euractiv“, D. Camerono manymu, JK turėtų pakeisti tvarką, pagal kurią imigrantai gali kreiptis dėl pašalpų gavimo, bei sumažinti į šią šalį atvykstančių dirbti asmenų skaičių.

D. Camerono vadovaujama Konservatorių partija gruodžio mėn. pabaigoje paskubomis priėmė įstatymą, skirtą sutramdyti socialines išmokas, į kurias pretenduoja rumunai ir bulgarai.

D. Camerono komentarai pasirodė po to, kai kilo skandalas, per kurį liberaldemokratai pavadino JK Vidaus reikalų ministerijos siūlymą riboti imigrantų iš kitų ES valstybių narių skaičių iki 75 000 per metus.

Praėjusiais metais Prancūzija ir Vokietija apkaltino D. Cameroną dėl to, kad šis vertina ES lyg tai būtų valgiaraštis, iš kurio galima pasirinkti teises ir įsipareigojimus.

Paklaustas, ar ragintų Britaniją išstoti iš ES, jei negautų to, ko nori, D. Cameronas patikino, kad jo tikslai įvykdomi.

D. Cameronas taip pat pažymėjo, kad, kalbant apie ES plėtros ateitį, JK turėtų užtikrinti, kad būtų imtasi griežtesnių imigracijos apribojimų taikymo. Kitokiu atveju JK vetuotų naujų šalių stojimą į ES.

„Tai pasiekiamas dalykas, nes kiekvieną kartą, kai nauja šalis jungiasi prie ES, tam turi vienbalsiai pritarti visi Europos Sąjungos Tarybos (ET) nariai. Taigi Britanija galės primygtinai reikalauti griežtesnių taisyklių“, - patikino D. Cameronas.

Šiuo metu derybas dėl stojimo į ES vykdo maža Juodkalnijos valstybė, o derybos su Serbija bus pradėtos šių metų sausio 21 d.