Animacinių filmukų gerbėjai turės galimybę pamatyti ir paliesti savo mėgstamiausius herojus, tačiau būtų geriau, jei jie tai darytų apsimovę pirštines. „Tintin“ ir „Spiderman“ herojai atgims Briuselio Place des Palais aikštėje. 

Kaip rašo www.neurope.eu, nuo 2013 m. gruodžio 20 d. iki 2014 m.
vasario 9 d. tarptautinis skulptūrų iš ledo festivalis „Ledinė magija“ debiutuos Briuselyje.

Po sėkmingo pasirodymo Paryžiuje, šis festivalis tęsia savo veiklą Europos Sąjungos (ES) sostinėje Briuselyje, kur jis bus atidarytas metų pabaigos švenčių išvakarėse.

Tam, kad patektų į „Ledinę magiją“, lankytojai turės įžengti į 1 000 kv. m. paviljoną, izoliuojantį animacinį pasaulį bei palaikantį žemą temperatūrą. Čia veikėjus atgaivins skulptoriai iš viso pasaulio: Belgijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir daugybės kitų šalių. Skulptūrų aukštis taip pat įspūdingas – jos sieks 6 metrus.

Parodoje bus demonstruojami geriausiai žinomi veikėjai ir scenos iš animacijos pasaulio. Tintin, Quick&Flupke, Smurfs, Gaston Lagaffe, Asterix, Boule et Bill, Thor, Spiderman, Lucky Luke, Thorgaland ir daugybės kitų multiplikacinių filmukų veikėjai atgims tipinėje Briuselio aplinkoje. Sostinės pastatų ir paminklų modeliai padės sukurti nepakartojamą pasakų atmosferą. Stebuklų pasaulio atkūrimui, skulptoriai menininkai panaudos keturis šimtus dvidešimt tonų tikro ledo.

Kita „Ledinės magijos“ pasaulio dalis – didžiulis plieninis bokštas „Brussels Skyliner“. Šio bokšto aukštis sieks 85 metrus, iš kurio bus galima gėrėtis miesto panorama 12 kilometrų spinduliu į visas puses. Tiek „Brussels Skyliner“, tiek ir „Ledinė magija“ bus įkurdinti Place des Palais aikštėje, o lankytojai čia bus laukiami taip pat Kalėdų ir Naujųjų Metų dienomis.