Kuklusis H. van Rompuy gerai žinomas dėl savo pilkų kostiumų kolekcijos ir meilės haiku poezijai. H. van Rompuy kuklumui prilygsta tik jo žmona.

„Man patinka būti antra. Mėgstu atlikti savo darbus tyliai“, - sakė H. van Rompuy žmona Geertrui Windels.

Kaip rašo www.wsj.com, duodama interviu, G. Windels kalbėjo apie kasdienius rūpesčius: vyro kostiumų ruošimą valstybiniams vizitams, tai, jog jai teko atsisakyti darbo tam, kad galėtų prižiūrėti jų vaikus, labdaringą veiklą, Belgijos politikus ir netgi feminizmą.

Herman Van Rompuy ir jo žmona Geertrui Windels

Kalbėdama apie tai, kad vyrai ir moterys yra skirtingi, bet lygūs, ji pridūrė, jog būdama moterimi ji nesijaučia prastesnė ar nusivylusi, G. Windels nevadina savęs feministe, tačiau ji palaiko feminisčių atsidavimą ir jų kovą už lygias teises.

Turint omenyje, kad G. Waindels pasiliko savo pavardę ir yra išrinkta savo miesto tarybos atstove, jos žodžiai skamba ganėtinai feministiškai. Kartu su karaliene Paola ji padeda moterų centre, kur ragina moteris nepasiduoti stereotipiniams visuomenės lūkesčiams ir netgi pasinaudojo savo padėtimi ir pasisakė už didesnį moterų vaidmenį Katalikų bažnyčioje per Popiežiaus Francisko inauguraciją.

„Tai buvo išskirtinė galimybė. Svarbu, kad bažnyčia turėtų gerą vadovą. Kai pasakiau aukšto rango Vatikano atstovui, kad vertinu antraeilį moterų vaidmenį bažnyčioje kaip žeminantį, jis visiškai su manimi sutiko. Ateina nauji laikai.“

Žinoma, moterų teisės ir Katalikų bažnyčia vargu ar suteikia galimybę vertinti G. Wandels vienareikšmiškai. Ji yra Saint Genesius Rode municipaliteto tarybos narė. Šis regionas – vienas iš kontraversiškai vertinamų dvikalbių regionų, kuris atliko svarbų vaidmenį, dėl ko Belgija 18 mėnesių negalėjo patvirtinti vyriausybės. Jos kolegos manė, kad jai gali pavykti surinkti 30 proc. šiame regione gyvenančių užsieniečių balsų.

„Šiuose priemiesčiuose olandiškai kalbančių taip pat kaip ir prancūzakalbių gyventojų skaičius sparčiai mažėja. 30 proc. šio regiono gyventojų – užsieniečiai. Čia gyvena daugybė iš kitų ES valstybių ir Afrikos atvykusių žmonių.

„Dabartinė situacija toli gražu nėra harmoninga. „Žinoma, nėra lengva, tačiau aš taip paprastai nepasiduosiu“, - patikino G. Wandels.

Jai visada gali patarti vyro giminaičiai. H. van Rompuy brolis yra politikas, o sesuo Tine – Belgijos Maoistų darbininkų partijos narė.

G. Wandels netgi batus renkasi kuklius. Apsilankymo Baltuosiuose rūmuose metu, Prancūzijos prezidento Francois Hollande’o draugė Valerie Trierweiler dėvėjo batelius labai aukštais kulnais, tuo tarpu G. Windels pasirinko patogius batelius žemu kulnu. Ji dėmesingai skaitė didžiojo aštuoneto pirmųjų ponių vizito nurodymus ir buvo kuo puikiausiai pasiruošusi apsilankymui JAV prezidento žmonos Michelle Obama daržovių darže.