L. Andrikienė pabrėžė: „Padėtis itin sudėtinga. Prezidentas V. Janukovyčius ignoruoja jau trečią savaitę Euromaidane protestuojančių žmonių reikalavimus. Jis nepasirengęs ir rimtam dialogui su opozicija“.

Kalbėdama apie antradienį numatytą Ukrainos prezidento vizitą į Maskvą, L. Andrikienė atkreipė dėmesį: „Ten turi būti pasirašyta strateginės partnerystės sutartis su Rusija, taip pat ir kiti susitarimai dėl bendradarbiavimo įvairiose srityse. Tai kelia daug nerimo Ukrainos opozicijai ir Europos partneriams“.

Europarlamentarė paminėjo, kad praėjusį penktadienį prezidentas V. Janukovyčius, susitikęs su opozicija prie apskritojo stalo, pareiškė, jog „Asociacijos sutarties su ES pasirašymas prieštarauja Ukrainos nacionaliniams interesams“ ir „ją rengę asmenys turi būti nubausti“. L. Andrikienės įsitikinimu, „tai duoda rimtą pagrindą tvirtinti, kad ši valdžia Asociacijos sutarties su ES nepasirašys“.

„Vienintelė išeitis iš politinės, ekonominės ir finansų krizės, į kurią Ukrainą atvedė V. Janukovyčiaus valdžia, yra priešlaikiniai prezidento ir parlamento rinkimai. Antraip Ukrainos laukia baltarusiškas scenarijus, izoliacija ir sankcijos“, – sakė europarlamentarė.

Šiandien Euromaidano štabe spaudos konferencijoje dalyvavo net keturi europarlamentarai: du iš Vokietijos – EP Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas ir Žaliųjų aljanso pirmininkė Rebecca Harms, ir du iš Lietuvos – Laima Andrikienė ir Vytautas Landsbergis.

Pirmadienį L. Andrikienė susitiks su Aukščiausiosios Rados pirmininku Volodimyru Rybaku.