Kaip informavo unian.net, apie sprogmenis spaudos tarnyba pranešė oro uosto puslapyje socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

„Iš Kijevo oro uosto evakuoja keleivius ir personalą, to priežastis – anoniminis skambutis apie užminavimą. Informacija tikrinama. Padėtis rami. Didelė tikimybė, kad pavojus netikras, susijęs su neramumais šalyje“, – buvo rašoma pranešime.

Kijevo policijai skubiąja linija paskambino anonimas ir pranešė, kad užminuoti Kijevo Žulianų ir Borispolio oro uostai bei geležinkelio stotis.

Evakuoti Borispolio oro uosto B terminalo keleiviai.

Apie 16.50 val. sprogmenų specialistai baigė darbus Centrinės ir Pietinės stoties teritorijose, Žulianų oro uoste ir Borispolio oro uosto B terminale. Jokių sprogmenų juose neaptikta.

Stotys ir oro uostai pilnai atnaujino savo darbą, skelbia newsru.ua.

Pažymima, kad vien tik iš geležinkelio stočių buvo evakuota daugiau kaip 3,5 tūkst. žmonių.

Teisėsaugininkai mėgina nustatyti vyrą, kuris paskambino milicijai ir pranešė apie neva užminuotus pastatus.

Milicija primena, kad už tokį Baudžiamojo kodekso 259 straipsnio pažeidimą numatyta baudžiamoji atsakomybė. Maksimali bausmė už tokį nusikaltimą – 8 metai kalėjimo.

„Informacija apie sprogmenis pasirodė melaginga“, - naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“ pranešė milicijos atstovai.

Tarptautinis Kijevo (Žulianų) oro uostas po keleivių ir personalo evakuacijos dirba įprastu režimu. Oro uosto spaudos tarnyba apie tai informavo savo oficialiame „Facebook“ puslapyje.

„16 val. 50 min. vietos laiku Kijevo oro uostas vėl atnaujino darbą. Informacija apie sprogmenis nepasitvirtino. Padėtis rami. Prasidėjo registracijos į skrydžius“, - rašoma pranešime.

Centrinė Kijevo geležinkelio stotis po keleivių evakuacijos dėl pranešimo apie sprogmenis taip pat jau dirba.

„16 val. 40 min. vietos laiku stotis atnaujino darbą. Anoniminis skambutis dėl užminavimo pasirodė esąs melagingas“, - paskelbė Pietų – Vakarų geležinkelio spaudos tarnyba.

V. Janukovyčius patikino C. Ashton, jog ruošiasi dialogui

Viktoras Janukovyčius ir Catherine Ashton
Europos Sąjungos vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton sako, jog Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ją patikinęs, jog yra pasirengęs dialogui, skelbia „Interfax-Ukraina“.

ES atstovė primygtinai ragina V. Janukovyčių savo pažadą tesėti.

„Diskusijos, kurią turėjau kartu su Ukrainos prezidentu, metu jis mane patikino, jog yra pasirengęs dialogui. Raginu jį pažadą tęsėti. Jis taip pat išreiškė norą pasirašyti Asociacijos sutartį. Su prezidentu aptariau būtinybę kuo skubiau į laisvę paleisti sulaikytuosius ir užtikrinti greitą ir teisingą tyrimą, būtiną siekiant baudžiamojon atsakomybėn patraukti kaltuosius“, - teigiama C. Ashton pareiškime.

„Iš pokalbių su visuomenės, opozicijos atstovais bei buvusiais Ukrainos prezidentais padariau išvadą, jog milicijos veiksmai praeitą naktį labai apsunkina politinį dialogą. Artimiausiomis valandomis pasistengsiu rasti visus įmanomus kelius, kaip užtikrinti, kad taikus problemos sprendimas būtų rastas. Tam prireiks daug politinės valios ir ryžto“, - situaciją vertina C. Ashton.

Europos Sąjungos diplomatijos vadovė išgirdo iš Ukrainos prezidento, kad per artimiausią parą „turi būti kažkas padaryta“.

„Iš to, ką išgirdau iš pono prezidento, per 24 valandas turi būti kažkas padaryta. Jis daug kalbėjo apie tai, kad visada norėjo matyti tvirtus ryšius su Europos Sąjunga, glaudžius santykius“, – trečiadienį Kijeve vykusioje spaudos konferencijoje sakė C. Ashton, atsakydama į klausimą, ar Europos šalis siūlo taikyti sankcijas Ukrainos vadovui, jeigu būtų imtasi nedemokratinių veiksmų prieš taikius mitinguotojus, informuoja zn.ua.

C. Ashton dar kartą pažymėjo esanti „labai sunerimusi dėl veiksmų, kurių buvo imtasi praeitą naktį“.

„Man labai didelį įspūdį paliko taikūs ir žmogiški protestai, rengiami siekiant išsakyti žmonių paramą Ukrainos integracijai į Europą. Smerkiu jėgos panaudojimą ir prievartą, nes tai negali būti deramas atsakas į taikias demonstracijas. Pasisakau už maksimalų susilaikymą“, - tvirtina ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalas ir saugumo politikai.

Perspėja apie naujas atakas

Partijos „Tėvynė“ deputatas Aleksandras Turčinovas pažymi, kad šią naktį galima tikėtis naujos specialiųjų pajėgų atakos Nepriklausomybės aikštėje.

Kaip perduoda svetainės unian.net korespondentas, apie tai A. Turčinovas perspėjo per trumpą spaudos konferenciją Nacionalinio pasipriešinimo štabe. „Neatmetame, kad šią naktį vėl gali būti pakartota ataka ar agresija prieš Maidaną. Todėl, kad be durtuvų ir vėzdų, dabartinis prezidentas neturi kitokios paramos. Kitokio dialogo su tauta jis nesupranta“, - sakė A. Turčinovas.

Tiesioginę transliaciją iš Kijevo stebėkite čia: