Atidarydami dešimt skrynių (pašto siuntų) dalyviai turėjo galimybę išvysti dešimt Lietuvoje esančių kultūros, architektūros ir gamtos stebuklų, įrašytų į UNESCO registrus ir sąrašus.

Ši paroda - keliaujantis įdomybių kambarys, kuriame kiekvienas pristatomas objektas paslėptas iš pažiūros paprastoje dėžėje, primenančioje pašto siuntinį, tačiau visas parodos paslaptis atrasti galima tik atvėrus dėželę.

Parodoje eksponuojami keturi į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukti objektai: Vilniaus senamiestis, Kernavės archeologinis draustinis, Kuršių nerija bei Struvės geodezinis lankas; trys UNESCO nematerialaus kultūros paveldo šedevrai - Kryždirbystė ir kryžių simbolika, Dainų ir šokių švenčių tradicija Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje bei Lietuvių polifoninės dainos „Sutartinės“; į UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ biosferos rezervatų tinklą įtrauktas Žuvinto biosferos rezervatas bei UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ sąraše esantys Baltijos kelias bei Radvilų archyvai ir Nesvyžiaus bibliotekos kolekcija.

Visi šie objektai eksponuojami pasitelkiant interaktyvias priemones, vaizdą bei garsą. Subtilus, elegantiškas, modernus ir interaktyvus parodos eksponatų pateikimo būdas pritraukia dėmesį ir skatina domėtis Lietuvos išskirtinumu. Specialiai šiai parodai išleista atvirukų serija suteikia galimybę lankytojams informaciją apie labiausiai sudominusius eksponatus „parsinešti“ ir pasidalinti ja su kitais.

Pristatydamas parodą EP narys Algirdas Saudargas papasakojo kiekvieno iš šių objektų išskirtinumą. Europarlamentaras susirinkusiems svečiams priminė Baltijos kelio istoriją, kuomet susikibę žmonės žingsnis po žingsnio traukėsi tolyn nuo Sovietų Sąjungos, taip pat pasidžiaugė nuostabia Dainų ir šokių švenčių tradicija, kuri taip pat jungia mus, tris Baltijos seseris. Ši unikali tradicija - tautos dvasios išraiška, todėl puiku, kad šioje parodoje galime pamatyti ir išgirsti dalelę to, ką jaučia tokios šventės dalyviai. Pristatydamas nematerialaus kultūros paveldo šedevrą - Sutartines - A. Saudargas juokavo, kad tokiu pat būdu turėtų vykti ir derybos tarp trijų pagrindinių ES institucijų.

Sveikindamas į parodą atvykusius svečius Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotojas ambasadorius Darius Pranckevičius padėkojo už galimybę pristatyti mūsų paveldą Europos Parlamente bei pasidžiaugė parodos sėkme. Gražiausias vietas ir reikšmingą mūsų šalies paveldą pristatanti paroda eksponuojama Jungtinėse Amerikos Valstijose, Nyderlanduose, Portugalijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Liuksemburge bei Belgijoje.