Kaip rašo www.euroline.by, remiantis šios organizacijos pateikta informacija, spalio mėn. juanis buvo panaudotas 8,66 proc. išorinių prekybinių sandorių, tuo tarpu euras buvo panaudotas tik 6,64 proc. tokių sandorių. Aktyviausiai juanis buvo naudojamas Kinijoje, Honkonge, Singapūre, Vokietijoje ir Australijoje.

Žemyninei Kinijos daliai tenka 59 proc. juaniais nominuotų sandorių. Honkongui tenka 21 proc., o trečiojoje vietoje atsidūręs Singapūras su 12 proc. sandorių. 2 proc. tenka Vokietijai ir Australijai.

Aktyvesnis juanio panaudojimas siejamas su Kinijos valdžios kontrolės dėl valiutos kurso susilpnėjimu. Lapkričio mėn. pabaigoje Kinijos liaudies bankas pareiškė neketinantis didinti šalies aukso rezervų, kurie rugsėjo mėn. sudarė 3,66 trln. JAV dolerių (9,33 trln. litų).

Spalio mėn. Kinija susitarė su Didžiąja Britanija ir Singapūru dėl tiesioginių valiutų pardavimų. Tą patį mėnesį paaiškėjo, kad Pekinas ir Briuselis patvirtino sandorius, kurių vertė – 350 mlrd. juanių (1,46 trln. litų).