Visą savaitę vyksiančios Tarptautinės Mokomojo Europos Parlamento (MEP) sesijos metu dalyviai komitetuose derins savo pozicijas ir rengs rezoliucijas, kurias svarstys ir balsuos plenariniuose posėdžiuose. MEP sesija įtraukta į LR Seimo Pirmininkavimo Europos Tarybai renginių darbotvarkę.

Edinburge informatiką ir fiziką studijuojantis MEP sesijos viceprezidentas Justas Žemgulys tvirtina, kad ,,MEP – nerealus projektas, viena iš nedaugelio veiklų, kuri iniciatyviems jaunuoliams suteikia galimybę kurti tokią Europą, kokioje jie išties nori gyventi”.
Jau kelias dienas Vilniuje viešintys dalyviai jaučiasi kaip namuose: delegatas iš Liuksemburgo Charles Ramsdenas sako, kad ,,šypsenos mus lydi nuo durų iki durų”, o Simonas Stolba iš Vienos atrado nematytą Europos miestą: ,,Pabuvęs keletą valandų Vilniuje supratau, jog tai – Europos miestas; niekas taip nepraskaidrina dienos, kaip žmonių svetingumas”.

Pasak projekto organizatorių, jaunuoliai įdėjo daug pastangų, norėdami dalyvauti šiame renginyje. Pavyzdžiui, vienas delegatų iš Prancūzijos universiteto turėjo praleisti susitikimą su Monako princu, be to, skrisdamas į Lietuvos sostinę per Milaną patyrė Italijos taksi vairuotojų nenuovokumą ir buvo nuvežtas į kitą oro uostą, kur teko pusantros paros gaišti ir vėluoti į Vilnių.

Renginio atidarymas bei kulminacija – gruodžio 6 d. plenarinis posėdis, kuris vyks LR Seime, Kovo 11-osios Akto salėje. Renginį organizuoja viešoji įstaiga, "Europos namai”, remia programa ,,Veiklus jaunimas”.