"Mūsų konkurencingumas ir ilgalaikių darbo vietų kūrimas priklauso nuo mažųjų ir vidutinių įmonių. Tačiau vis dar daug žmonių nedrįsta kurti įmonių, bijodami jų steigimo rizikos. Biurokratija, sudėtingos taisyklės ir ribotos galimybės gauti finansavimą yra pagrindinės kliūtys. Daug MVĮ galėtų augti jei pasinaudotų verslo galimybėmis kitose šalyse. COSME yra svarbus indėlis šių barjerų panaikinimui", - teigė EP pranešėjas Jürgen Creutzmann (Liberalai ir demokratai, Vokietija).

EP nariai užtikrino, kad 60 proc. programos bus skirta rizikos kapitalo ar paskolų garantijoms MVĮ finansuoti. Kita dalis bus skirta mažinti įmonių administracinę naštą ir skatinti MVĮ patekimą į rinką.

"COSME" ir "Horizontas 2020" programos pakeis šiuo metu veikiančią Konkurencingumo ir inovacijų programą. Pagrindinis "COSME" dėmesys bus skiriamas įmonių konkurencingumo, augimo ir verslumo skatinimui, o "Horizontas 2020" lėšomis daugiausia bus remiamos naujovės.

Programos reglamentui pritarė 554 EP nariai, nepritarė 27, o susilaikė 18. Ši programa jau suderinta su ES Taryba. Ji turėtų pradėti veikti 2014 m. sausio 1 d.