230 kilogramų sveriantis 22-ejų Kevinas Chenais į Londoną atskrido iš JAV oro linijų „Virgin Atlantic“ lėktuvu, kur jam buvo gydomas hormonų disbalansas.

„Eurostar“ teigė, kad negali įleisti K. Chenais į traukinį saugumo sumetimais.

Kaip praneša BBC, į susiklosčiusią situaciją įsikišo įmonė P&O ir pasiūlė perkelti K. Chenais per Lamanšo sąsiaurį savo keltu.

Mažame Prancūzijos kaimelyje, esančiame netoli Šveicarijos pasienio, gyvenantis K. Chenais spalio mėnesį turėjo ir vėl grįžti į Čikagą.

Jaunuolio tėvas pasakojo, kad problemų su viršsvoriu jo sūnus turi vos ne nuo pirmųjų gyvenimo mėnesių.

Jis praleido 18 mėnesių „Mayo Clinic“ medicinos centre Minesotos valstijoje, JAV. 2012 m. gegužės mėn. jis atskrido į JAV „British Airways“ lėktuvu, tačiau dabar britų oro linijų įmonė teigia negalinti ignoruoti saugumo reikalavimų.

Visą kelionę verkė

K. Chenais pasakojo, kad jį norėjo plukdyti per Atlanto vandenyną kruiziniu laivu „Queen Mary“, tačiau kelionė neįvyko, nes laivą valdanti įmonė pareiškė, jog baiminasi dėl jaunuolio sveikatos.

Lonodo „Heathrow“ oro uoste, kur K. Chenais atvyko iš Niujorko „Virgin Atlantic“ reisu, jis pasakojo, jog visą kelionę verkė.

„Niujorko oro uoste su manimi buvo elgiamasi nekaip. Turėjau eiti pėsčiomis terminale“, - pasakojo R. Chenais. „Heathrow“ jau buvo suteiktas elektrinis vežimėlis.

Prancūzijos ambasadai pavyko susitarti su „Eurostar“ įmone, kad iš Londono į Paryžių K. Chenais per Lamanšą būtų perkeltas traukiniu, tačiau paskutinę akimirką įmonė atsisakė, pripažinusi, kad situacija „iš tiesų siaubinga“.

„Eurostar“ teigė labai apgailestaujanti, tačiau negalinti ignoruoti saugumo taisyklių, nes ekstrinės situacijos atveju negalėtų evakuoti visų keleivių.

Didžiosios Britanijos laivų operatorius P&O patikino, kad su malonumu padės K. Chenais grįžti į Prancūziją.

„Mums tai nėra problema. Mes tiesiog sutverti didelių žmonių gabenimui“, - teigė šios įmonės atstovai.