„Tai Lietuvos pirmininkavimo vainikavimas, ypač viceministras Rimkūnas (Lietuvos finansų viceministrui Algimantui Rimkūnui - BNS) buvo labai tvirtas ir sugebėjo įtikinti“, - BNS po balsavimo Strasbūre sakė J.Lewandovskis.

Kaip sakė eurokomisaras, dabar biudžetą reikės įgyvendinti: “Dabar mes einame nuo derybų prie įgyvendinimo, to laukia Europos regionai, ligoninės, tyrimų centrai ir studentai”.

Pasak jo, dėl gerokai sumažinto ES biudžeto svarbu pradėti įgyvendinti programas 2014 metais, o vėliau bus sprendžiama, ar galima didinti finansavimą.

„Be šio ilgamečio biudžeto, kuris pirmą kartą ES istorijoje mažesnis 40 mlrd. eurų, mes turime 2014-ųjų biudžetą. Tai žemas startinis taškas, bet tai taip pat startas naujos kartos programoms, tad mes turime susitvarkyti, kartu deklaruodami, kad galėsime padidinti biudžetą, kaip tai buvo 2013-aisiais metais, tik didesniu mastu.”, - BNS sakė J.Lewandovskis.

Europos Parlamentas antradienį patvirtino 2014-200 metų biudžetą, kuriame numatoma 908 milijardų eurų mokėjimų ir 960 milijardų eurų įsipareigojimų. Už biudžetą balsavo 537 europarlamentarai, 126 buvo prieš.

Lietuvai iš ES biudžeto teks 44 mlrd. litų.

Biudžeto priėmimas ilgą laiką strigo, ES institucijoms nesutariant dėl išlaidų karpymo.