„Be jokios abejonės, mes pasidalinsime nuomonėmis, tačiau aš nesitikiu, kad bus priimtas sprendimas dėl sutarties pasirašymo ar nepasirašymo, o tai taip pat svarbu“, - pasakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas pasakė, kad dabar tik nuo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus priklauso, ar Kijevas suartės su Maskva, ar laisvai prekiaus ir gilins santykius su ES.

„Vilnius – tai ne Briuselis. Čia ant stalo šio to trūksta, o viršūnių susitikimas įvyks kitos savaitės pabaigoje“, - pasakė Carlas Bildtas. „Kijeve vyksta kažkoks sąmyšis. Mūsų politika aiški, tačiau ar savo politiką turi V. Janukovyčius – tai ginčytinas klausimas.“

Vis dėlto ES užsienio reikalų taryba pastebi, kad Ukraina dar turi šansą pasirašyti Asociacijos sutartį su ES, jei lapkričio 19 d. Ukrainos Aukščiausioji Rada priims įstatymą, leidžiantį išsiųsti J. Tymošenko gydymui į Vokietiją. Iki Viliaus viršūnių susitikimo pabaigos Kijeve dirbs stebėtojų komisija iš Europos Parlamento (EP).