Po ne vieną mėnesį trukusių sunkių derybų su ES šalimis narėmis, lapkričio 19 d. EP turėtų uždegti žalią šviesą 908 mlrd. eurų (beveik 3,14 trln. litų) biudžetui ateinantiems septyneriems metams. Kaip rašo www.euobserver.com, taip pat šią savaitę suplanuoti balsavimai dėl tam tikrų programų, varijuojančių nuo žemės ūkio iki mokslo ir aplinkosaugos.

Lapkričio 18 d. įvyks užsienio reikalų ministrų susitikimas tam, kad būtų aptartas klausimas, ar Ukraina galės pasirašyti sutartį su ES per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, kuris įvyks šį mėnesį Vilniuje. Šiuo metu susitarimas atsidūrė pavojuje dėl įkalintos Ukrainos opozicijos lyderės Julijos Tymošenko situacijos patekimo į aklavietę. ES atstovai kitą savaitę turės dar vieną galimybę įtikinti Ukrainos valdžią išleisti J. Tymošenko gydytis į Vokietiją.
Lapkričio 20 d. euro zonai priklausančių ES valstybių narių užsienio reikalų ministrai susitiks per specialųjį euro grupės susitikimą tam, kad aptartų praėjusią savaitę paskelbtas Europos Komisijos (EK) ataskaitas, sudarytas po 2014 m. biudžetų projektų peržiūros. Tik dviejų valstybių – Estijos ir Vokietijos – biudžetų projektams buvo visiškai pritarta, tuo tarpu Italija, Ispanija, Suomija, Liuksemburgas bei Malta, kaip buvo įvertinta, atsidūrė nusižengimo taisyklėms dėl vieningos valiutos pavojuje.

Lapkričio 22 d. ES vadovai – EK pirmininkas Jose Manuelis Barroso ir ES Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy – vyksta į Pekiną, kur bus surengtas Kinijos ir ES viršūnių susitikimas, per kurį tikimasi pradėti derybas dėl pirmosios investicijų sutarties su Kinijos vyriausybe. Šiuo susitarimu siekiama padidinti Kinijos rinkų prieinamumą ES verslui tam, kad būtų sumažintas Kinijos prekybos perteklius ES, kurio vertė – 146 mlrd. eurų (daugiau nei 504 mlrd. litų).

Graikijos ministras pirmininkas Antonis Samaras susitinka su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Šis susitikimas įvyks dėl to, kad tarptautinių skolintojų taip vadinama „troika“ – Europos centrinis bankas, Tarptautinis valiutos fondas ir EK – spaudžia Graikijos vyriausybę sutikti su didesniu išlaidų apkarpymu mainais į dar vieną finansinės pagalbos paketo dalies išmoką.