Kasmetinėje Britanijos pramonės konfederacijos konferencijoje, šios organizacijos vadovas Johnas Cridlandas pasirašė 180 puslapių ataskaitą, kurioje teigiama, jog buvimo ES dalimi privalumai „ženkliai viršija“ trūkumus.

Kaip rašo www.euobserver.com, ataskaitoje, pavadinimu „Mūsų pasaulinė ateitis“ („Our Global Future“), pateikiami paskaičiavimai, jog nuo 4 iki 5 proc. JK BVP tiesiogiai susiję su naryste ES.

Ataskaita paremta Britanijos pramonės konfederacijos atliktos 240 000 narių apklausos duomenimis.

„Iš esmės Britanijos verslas laikosi nuomonės, kad geriau likti ES“, - lapkričio 3 d. patikino J. Cridlandas, ragindamas politikus „imtis vidinių reformų.“

„JK gali išgyventi išstojusi iš ES, tačiau nėra jokių geresnių alternatyvių sandorių pasiūlymų“, - pastebėjo J. Cridlandas bei pridūrė, kad „negalime likti didžiausio pasaulinio bloko periferijoje, laikydamiesi visų taisyklių bei atlikdami visus mokėjimus, tačiau nieko nenustatydami patys.“

JK ministras pirmininkas Davidas Cameronas siekia verslui palankios reformos, kuri yra Britanijos narystės ES esmė, prieš surengiant referendumą dėl išstojimo iš ES 2017 m., jei jo atstovaujama Konservatorių partija bus perrinkta 2015 m.

Po ES viršūnių susitikimo, įvykusio praėjusią savaitę Briuselyje, D. Cameronas žurnalistams teigė, kad Europos Komisijoje (EK) atsirado „esminių pasikeitimų“ dėl verslo reglamentavimo.

Britanijos pramonės konfederacijos ataskaita pasirodė po kampanijas rengiančios grupės „Business for Britain“ atliktos apklausos, atskleidusios, kad 50 000 verslo subjektų nedelsiant nutrauktų savo veiklą, jei JK išstotų iš ES, dėl ko 1,5 milijonų žmonių , kai tikėtina, netekų darbo.

Bendras verslo subjektų ir darbo vietų skaičius, kurių ateitis taptų neaiškia, daugiau nei dvigubai didesnis, o tai reiškia, kad daugiau nei 3 milijonai asmenų rizikuotų netekti darbo vietų, jei JK išstotų iš ES. Šis skaičius atitinka valdžios pateikiamus skaičius, rodančius, kiek darbo vietų tiesiogiai ar netiesiogiai susijusios su vieninga rinka.

Šie skaičiai paremti „YouGov“ atliktos apklausos duomenimis, kurios metu paaiškėjo, jog 5 proc. smulkaus verslo, 8 proc. vidutinio verslo ir 9 proc. didžiųjų įmonių teigia, jog nutrauktų savo veiklą, jei D. Britanija išstotų iš ES.

Proeuropietiškos lobistinės grupės „British Influence“ direktoriaus Peterio Wildingo teigimu, „apklausos rodo, kad, jei JK paliktų ES, didelis Britanijos verslo subjektų skaičius tuoj pat nutrauktų veiklą, o tai reiškia, kad daug žmonių netektų savo darbo vietų ir dar didesnis žmonių skaičius nebūtų užtikrinti dėl savo ateities.“