Plenarinėje diskusijoje dėl pranešimo Lietuvos europarlamentarė Laima Andrikienė teigė, esą viltis, kad Vilniuje su Ukraina bus pasirašytas Asociacijos susitarimas, yra gyva.

“Liko padaryti labai nedaug: Ukrainos prezidentas turi visus įgaliojimus sprendimui, kuris nepaliktų jokių kliūčių Asociacijos susitarimo pasirašymui. Julijai Tymošenko turi būti leista išvykti gydytis į užsienį, tai būtų teisinga ir humaniška, ir tai yra Asociacijos susitarimo pasirašymo sąlyga”, - pažymėjo ji.

Kalbėdama apie Gruziją, L. Andrikienė pabrėžė, kad ES laukianti, “kad ir šios šalies lyderiai pademonstruos gerą valią ir priims sprendimus, kurie anuliuotų bet kokius priekaištus Gruzijai dėl selektyvaus teisingumo”.

Kaip sektiną pavyzdį L. Andrikienė pateikė Europos kaimynystei priklausančią Moldovą. „Moldova, atlikusi visus namų darbus ir nepabūgusi Rusijos spaudimo, nuoseklių pastangų dėka pasiekė Asociacijos susitarimą su ES“.

“Įgyvendindama Europos kaimynystės politiką, Europos Sąjunga iš savo pusės padarė daug, tačiau mes negalime padaryti sprendimų už Ukrainos ar Gruzijos lyderius. Tai – jų misija ir atsakomybė, kuri gali tapti istorine pergale, o nepadarius laukiamų sprendimų – istorine klaida”, - baigdama pasisakymą akcentavo politikė.