Šis komitetas yra Europos Sąjungos patariamasis organas, įsteigtas 1957 metais. Jis teikia konsultacijas svarbiausioms ES institucijoms - Europos Komisijai, Europos Vadovų Tarybai, Europos Parlamentui.

L. Jahier Vilniuje dalyvauja EESRK rengiamoje konferencijoje "Už Europos integracijos vairo - Lietuva. Kitoks žvilgsnis į Europą".

Kalbėdamas per spaudos konferenciją svečias pažymėjo, kad Lietuva ES pirmininkauja ypatingai svarbiu metu, kai yra sprendžiami bankų sąjungos ateities bei 2014-2020 metų ES biudžeto klausimai

Pasak L. Jahier, Lietuva, nors ir nedidelė valstybė, turi privalumų pirmininkaujant ES. Vienas jų - lietuvių pasitikėjimas ES, svečias svarstė, kad tą galėjo lemti istorinės priežastys.

"Pasitikinčiųjų ES europiečių vidurkis nesiekia ir 31 procento. Mano šalyje, kuri visada labai entuziastingai pasisakė už integraciją, įsivyravo jausmas, kad Briuselis yra atsakingas už visa tai, kas nevyksta gerai. Europoje apie 60 proc. žmonių galvoja, kad Europa nėra sprendimas.Tai yra nelaimė", - sakė iš Italijos kilęs L. Jahier, primindamas, kad Lietuvoje 80 proc. žmonių tiki, kad "Europa yra mūsų ateitis".

Svečias pažymėjo Lietuvos pažangą nuo vienos skurdžiausių ES narių tik įstojus į ES iki vienos Bendrijos lyderių ekonomikos augimo, inovacijų srityse.

"Jūs turite ko pamokyti kitas šalis apie reformas, ir kaip šalyje turėtų būti kuriamas konsensusas", - sakė L. Žajė.

Artėjant kitąmet vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams Įvairių interesų grupės pirmininkas ragino piliečius aktyviai klausti politikų apie konkrečius jų darbo rezultatus ir vengti populistinių nuotaikų.

"Ne Jūsų šalyje, bet manojoje ir Prancūzijoje, Vokietijoje, gal net Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Graikijoje iškils populistiniai, ksenofobiniai judėjimai. Tam, kad to išvengtume mūsų politikai turėtų atvirai, be populistinių argumentų, paaiškinti, kokie rezultatai buvo pasiekti, ir ką dar reikėtų padaryti", - sakė L. Jahier.