MyEP pristato tuos, kurie siautėjo Europoje. Daugelis istorijų privers jus nusišypsoti arba net nusijuokti balsu.

Pabėgimo sunkumai

Švedija

2012 m. gegužės mėn. pabaigoje vieno namo savininkas iš Stokholmo paskambino į policiją ir pranešė apie mėginimą įsilaužti į jo namus, kurio metu vagis – stambaus kūno sudėjimo vyriškis – mėgindamas pasprukti užstrigo tarp geležinių grotų. Atvykę policijos pareigūnai išlaisvino vagį ir tuoj pat jį suėmė.

Didžioji Britanija

29-erių nerangus vagis iš Abingdono Anglijoje taip pat pridarė sau gėdos. Privertęs kiosko savininką išimti iš kasos visus pinigus, jis nubėgo prie durų, tačiau vietoje to, kad ją patrauktų į save, ėmė ją stumti. Jis pradėjo panikuoti, nusiplėšė nuo veido kaukę, spyrė į duris, nuvertė vitriną ir nukrito ant grindų. Galų gale duris jam atidarė pats kiosko savininkas. Policininkams neprireikė daug laiko, kad rastų šį vagį.

Rusija

50-mečiui vagiui iš Sankt Peterburgo teko sudėtingesnė ir skausmingesnė užduotis, kai jis mėgino pasprukti. Ieškodamas bute vertingų daiktų, jis pridarė tiek triukšmo, kad kaimynai iškvietė policiją, kuri sureagavo akimirksniu. Vagis iššoko iš trečio aukšto. Greitosios pagalbos gydytojai nustatė, kad jam lūžo klubas. Kai tik vagis atsistos ant kojų, jam teko atvykti į teismą.

Suomija

Nedideliame Suomijos šiaurėje esančiame Pudasjarvi miestelyje, trys įkaušę vyrukai iš prekybos centro pavogė seifą. Išvilkti savo grobį jiems kainavo didelių pastangų – seifas svėrė daugiau nei 200 kilogramų. Ištempę jį į lauką, vyrai jį prikabino trosu prie automobilio. Tačiau toli jiems nuvažiuoti nepavyko, nes trosas nutrūko, o automobilis sugedo. Tada vyrukai „pasiskolino“ kitą mašiną su treileriu ir vis dėlto nuvilko seifą į nuošalią vietelę miške, nusikaltimo vietoje palikę trosą ir aiškias padangų žymes. Įsitikinę, kad viską atliko tobulai, jie grįžo prie seifo su įrankiais jam atidaryti. Mėgindami tai padaryti, jie sukėlė tiek triukšmo, kad juos pastebėjo netoliese bėgiojęs žmogus, kuris ir pranešė apie tai policijai. Vagys gavo po keturis mėnesius lygtinai bei buvo įpareigoti atlyginti patirtus nuostolius, kas sudarė daugiau nei 4 200 eurų (daugiau nei 14 500 litų). Kas gi buvo seife? Ne daugiau tūkstančio eurų (apie 3 500 litų).
 
Nesėkmingas bandymas

Čekija

Vieną vakarą 31-erių čekas nusprendė pakeleivinėmis mašinomis nusigauti iš vienos gyvenvietės į kitą. Automobilių kelyje buvo nedaug, tačiau galų gale viena mašina sustojo. Tai buvo policijos automobilis. Patikrinus pakeleivio dokumentus, paaiškėjo, kad asmuo yra ieškomas, nes neatvyko į kalėjimą atlikti bausmės už apiplėšimą. Šį kartą į kalėjimą jį atvežė.
 
Dvigubi standartai

Švedija

Vienas švedas pasiskundė vietinės policijos nuovados paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, kad kelyje, esančiame šalia jo namo Stokholme, automobiliai važinėja per dideliu greičiu. Atsakymo jis sulaukė akimirksniu – taip, šiame kelyje turi būti vykdoma greičio kontrolė. Kitą dieną pats „Twitter“ mėgėjas gavo baudą už greičio viršijimą, nes važiavo 42 km/val. greičiu, kai leistinas greitis buvo 30 km/val.
 
Užmigo nusikaltimo vietoje

Rumunija

2011 m. gruodžio mėn. policijos pareigūnai buvo iškviesti tirti įsilaužimą į statybos įmonės sandėliavimo patalpas. Krėsle nusikaltimo vietoje miegojo stipriai įkaušęs 23-ejų vaikinas. Pas jaunuolį, kuris kurį laiką buvo dirbęs šioje įmonėje, buvo rasti 38 eurai (131 litas), paimti iš kasos aparato, bei mobilusis telefonas, kurį jis taip pat spėjo pagriebti.
 
Sudėtinga nepastebėti

Lenkija

Kartais tam, kad būtų aptikti piktadario pėdsakai, nereikia netgi ekspertų kriminalistų pagalbos. Vieną tvankų vasaros vakarą, 22-ejų lenkas užsimanė išgerti, tačiau jo šaldytuvas, o taip pat ir jo piniginė buvo tušti. Nešvaistęs laiko apmąstymams, jis iškeliavo į barą, esantį miestelyje, kur jis akmeniu išdaužė langą bei pasivaišino alumi, tuo pačiu nugvelbė šiek tiek pinigų. Po to jis išgėrė porą buteliukų energetinio gėrimo ir nuvilko į savo namus 40 butelių alaus. Tačiau jis nepastebėjo, kad lipdamas pro išdaužtą langą įsipjovė sau ranką. Kraujo lašai greitai atvedė policiją prie jo durų.

Prancūzija

Du kaimynai Limože augino savo balkone kanapes. Tam, kad užmaskuotų lengvai atpažįstamus augalus, jie prisiuvo prie augalų gėlytes iš mėlynos medžiagos. Tačiau jų apgaulė nesuklaidino vietos policijos pareigūnų, pastebėjusių pernelyg egzotiškus augalus, augančius rugsėjo mėn. balkone. Policininkai paskambino į kovos su narkotikais skyrių, kurie uždraustus augalus konfiskavo.

Šypsokitės, jus filmuoja

Belgija

Kai kurie įstatymų pažeidėjai tiesiog negali praleisti galimybės pasirodyti ir, policijos pareigūnų džiaugsmui, socialiniai tinklai tam tik padeda. Pavyzdžiui, vienas „Aston Martin“ automobilio vairuotojas paprašė šalia sėdėjusio keleivio, kad tas nufilmuotų, kaip jis lekia autostrada iš Antverpeno į Gentą didesniu nei 293 km/val. greičiu. Po to vairuotojas patalpino šį vaizdo įrašą „Youtube“. Policijai nebuvo sudėtinga surasti prasižengėlį.

Didžioji Britanija

Narkotikų prekeivį iš Sicilijos, pabėgusį į D. Britaniją, taip pat galima priskirti prie tų, kurie mėgsta atkreipti į save dėmesį. Jis buvo grąžintas į Italiją po to, kai socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino savo nuotraukas iš „Madame Tussauds“ vaškinių figūrų muziejaus, kur jis pozuoja su futbolininko Davido Beckhamo ir JAV prezidento Baracko Obamos antrininkais.
 
Netyčia parodė savo veidą

Lenkija

29-erių Opolės gyventojui, kuris neseniai išėjo iš kalėjimo, reikėjo pinigų. Naktį jis, slėpdamas savo veidą po ryškiai raudonos striukės gobtuvu, atsuko vaizdo stebėjimo kamerą ir paspruko. Jam pavyko priduoti kamerą ir už ją gauti 49 eurus (beveik 170 litų). Kitą dieną jis grįžo antros vaizdo kameros, tačiau jos pavogti jam nepavyko, todėl jis nuėjo į kazino, kur jį, dėvintį tą pačią striukę, pagal antrosios kameros įrašytą vaizdą, atpažino policininkai.
 
Dar neataušus pėdsakams

Rusija

2011 m. vasaros pabaigoje Kamčiatkoje vyras pateko į butą, kol šeimininkai buvo išvykę atostogauti. Bute įsilaužėlis pasijuto lyg namie: pasigamino sau pavalgyti, išgėrė ir liko nakvoti. Ryte jis ėmė matuotis buto šeimininko drabužius, tarp jų ir kojines. Savo ganėtinai smardžių kojinių porą jis išmetė pro langą ir tada pasišalino iš nusikaltimo vietos. Vagis nespėjo nueiti nuo namo ir 200 metrų, kai policijos šuo aptiko pėdsakus ir, apuostęs išmestas kojines, atvedė įstatymų sergėtojus tiesiai pas nusikaltėlį.

Lenkija

Dar kvailesnėmis aplinkybėmis buvo sučiuptas 35-erių metų vyriškis Gdanske, kuris norėjo įsigyti žieminius drabužius. Jam taip patiko striukė, kad pasimatavęs ją, jis nusprendė pasikeisti. Iš parduotuvės jis išėjo dėvėdamas naują striukę bei palikęs savo senąją parduotuvėje, kurios kišenėje buvo jo asmens tapatybės dokumentas. Kitą dieną, pastebėjęs, kad dingo jo dokumentas, jis ryžtingai nuėjo į vietos policijos nuovadą tam, kad praneštų apie vagystę. Kai vyriškis pateikė savo asmens duomenis, policininkai jį iš karto sulaikė – ką tik į nuovadą buvo atvykęs parduotuvės savininkas, nešinas sena striuke ir vagies asmens tapatybės dokumentu.

Vokietija

18-metis Miunsterio gyventojas pateko į svetimus namus bei pavogė savininko informaciją, reikalingą atlikti bankinėms operacijoms internetu. Po to šis gudruolis pervedė savininko pinigus į savo asmeninę sąskaitą. Būtų sudėtinga palikti dar aiškesnius pėdsakus policijai.