Kaip rašo www.euroua.com, kaip ir Prancūzijos industrijos atkūrimo ministras Arnaudas Montebourgas, Prancūzijos pagyvenusių žmonių reikalų ministre Michele Delaunay, kuri neseniai įvykusios spaudos konferencijos metu pareiškė, kad pensininkų perkamoji galia „gali sudaryti 0,25 proc. ekonominio augimo“, žengia vis naujus žingsnius šia kryptimi. M. Delaunay tikslinė grupė – asmenys, vyresni nei 60 metų, kurių, remiantis statistiniais duomenimis, skaičius sudaro 23,4 proc. visų gyventojų ir visų pirma gyventojai, kuriems virš 75 metų (9 proc. prancūzų).

Prancūzijos valdžia laikosi termino „sidabrinė ekonomika“, kuris apima pagyvenusius ir savarankiško gyvenimo galimybės netenkančius asmenis.

Ar kalba eina apie „gerontotechnologijas“ ir „gerontomarketingą“? Veiksmų planas jau seniai sudarytas. Dėmesys skiriamas medicininėms ir socialinėms paslaugoms, o taip pat „gerontotechnologijoms“ – šis terminas reiškia ypatingą požiūrį į namų apyvokos technikos vystymą, atsižvelgiant į vyriausio amžiaus asmenų poreikius.

Liepos mėn. šiuo tikslu buvo suformuotas strateginis komitetas, apimantis tokias institucijas kaip Depozitinis fondas, Valstybės investicijų bankas bei pašto tarnyba. Rudenį šis komitetas turėtų pristatyti galutinį susitarimo variantą (iš esmės, tai bus sutartis, panaši į sidabrinės ekonomikos chartiją), kuris apims tiek valstybę, tiek ir į pagyvenusius asmenis orientuotas įmones.