Kaip rašo „New Europe“, tai užtraukia gėdą visai Europos Sąjungai (ES) ir visų pirma EP, kuris išduoda specialius leidimus lobistams, kad šie galėtų laisvai patekti į EP pastatus. Lobistai lengvai susipažįsta su EP nariais ir jų padėjėjais, nes nėra griežtų apribojimų, todėl pavakarę galima pamatyti, kaip jie kartu kilnoja taurelę Liuksemburgo aikštėje. Tabako lobistų liūdesiui, Liuksemburgo aikštėje negalima rūkyti.

Martinas Schulzas – protingas politikas, turintis rimtų šansų tapti naujosios EK pirmininku ateinančiais metais. Visų pirma jis turėtų paklausti savo kolegų, atstovaujančių 28 ES šalis nares, ką jie veikia su lobistais ir tada išvaikyti iš ES institucijų visus „prekeivius“.
EP turi būti demokratijos, o ne prekeivių namais, kokiais Saliamono šventykla buvo tapusi, kol Kristus neišvaikė prekeivių, sakydamas: „nedarykite iš mano Tėvo namų prekybos namų“.

Lobistinių įmonių atstovai, nevyriausybinės organizacijos, teisinių paslaugų įmonės, pavieniai asmenys, tarp kurių generaliniai direktoriai, į pensiją išėję eurokomisarai, buvę EP nariai bei daugelis kitų – visi jie užsiima finansų paskirstymu bei turi įtakingų draugų. Tokie patys buvo ir prekeiviai Saliamono šventykloje, kuriuos išvaikė Jėzus Kristus. Lygiai taip pat ir ES privalo apsivalyti savo šventyklą.

Basil A. Coronakis yra "Neurope" redaktorius.