Kodėl vaikas turi pasirodyti ant scenos su makiažu ir apranga, kuri galėtų būti tinkama dėvėti suaugusiam miegamajame? Naujajame Prancūzijos įstatyme teigiama, kad vaikas iki 16 metų amžiaus negali dalyvauti grožio konkursuose. Jei šiam įstatymui nusižengiama ir vis tiek stengiamasi, kad vaikas papultų ant scenos, gresia 40 000 JAV dolerių (daugiau nei 101 000 litų) bauda ir net įkalinimas iki 2 metų visiems tiems, kas „padeda, skatina ar toleruoja” tokius konkursus.

Pagaliau kažkas imtasi, kad mažos mergaitės nebedalyvautų grožio konkursuose, kur pasirodo su makiažu, dėvinčios aukštakulnius ir maudymosi kostiumėlius. Per tokius konkursus mergaitės nuo mažų dienų mokomos, kaip save pateikti bei naudotis savo kūnu, o ne protu. Vietoje to, kad mokytų naudingų įgūdžių, mergaičių motinos verčia savo dukteris stengtis atrodyti kuo panašesnėmis į lėlę Barbę.

Tokio pobūdžio renginiai, nepaisant to, kad motinos įsitikinusios, jog jų dukros džiaugiasi juose dalyvaudamos, - tai vaikų prievartavimo forma. Jei mes iš tiesų stengiamės, kad visi būtų lygūs, tada toks mažų mergaičių demonstravimas tikrai nėra žingsnis teisinga kryptimi.

Šis draudimas taikomas visiems vaikams iki 16 metų, nes tokio amžiaus vaikai dažnai negali savo tėvams pasakyti „ne“. 12-metė negali pilnai suvokti, kad jos motina ją pateikia kaip lėlę, o ne kaip asmenį.

Šiuolaikinė visuomenė verčia mergaitės „subręsti“ anksčiau nei kada nors yra buvę, nes to mokoma nuo ankstyvo amžiaus. Tokiuose konkursuose mergaitės dėvi liemenėles su paminkštinimu, pozuoja provokuojančiomis pozomis bei dėvėti perukus, kurie visiškai transformuoja jų „alter ego“.

Tyrimų rezultatai rodo, kad mažamečių mergaičių, kurios rengiamos seksualumą pabrėžiančiais drabužiais, kompetencija ir moralumas vertinami žemiau nei tų, kurios dėvi savo amžių atitinkančius rūbus. Parduotuvės, prekiaujančios tokiais rūbais, irgi atsakingos už tai, kas vyksta. Įvertinus rūbų, paryškinančių seksualumą (užrašai, kirpimas ir medžiaga) kiekį, parduotuvė „Abercrombie Kids” pasiekė 72 proc. rodiklį, dėl ko gavo didžiausią neigiamą įvertinimą dėl tokių rūbų gausos.

Kitos šalys taip pat turėtų prisijungti prie Prancūzijos pastangų grąžinti visuomenę prie standartų, pagal kuriuos iš vaikų paryškinto seksualumo nėra pelnomasi. Vaikų grožio konkursų draudimas – tai labai efektyvus būdas pradėti šį procesą, kuris, jei pavyks, paskatins kultūros pokyčius. Galbūt ateityje jaunos moterys bus vertinamos pagal jų intelektą, o ne įdegį ar makiažą. Ar galės visuomenė pažvelgti toms mergaitėms į akis, kai jos išaugs, ar ne jaus prieš jas kaltės? Pakeiskime šią kryptį į kažką kita, kas nepabrėžtų vaikų seksualumo, juk yra tam galių.