Šis dokumentas pradėtas rengti praėjusių metų gruodžio mėn., ji parėmė apie 200 moterų teises ginančių nevyriausybinių organizacijų visoje ES. Jame prostitucija apibrėžiama kaip smurto forma bei asmens orumo ir teisių pažeidimas.

Kaip praneša „New Europe“, šiuo dokumentu ES valstybės narės ypatingai raginamos iš esmės peržiūrėti savo politiką, nukreiptą prieš prekybą žmonėmis bei prostituciją.

Be to, šiuo dokumentu raginama drausti prekybą seksualiniais santykiais bei malšinti represines priemones prieš prostitucija užsiimančius asmenis.
„Iš pasirašiusiųjų šį dokumentą aiškiai matome, kad prostitucijos draudimas – tai vertybė, kurią palaiko daugybė žmonių visoje Europoje“, - teigė EP Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininkas Mikelis Gustafssonas.

Praėjusiais metais, kai buvo pradėta ši iniciatyva, M. Gustafssonas iškėlė klausimą dėl poreikio kalbėti daugiau apie prostituciją bei pridūrė, kad „prostitucijos ribojimas, kova prieš ją ir net jos panaikinimas – tai lyčių lygybės klausimas“, reikalaujantis politikos vystymo, kuri nesunormintų prostituciją, bet, tuo pačiu, sukurtų teigiamą visuomenės požiūrį į seksualumą.

Visame pasaulyje moterys sudaro 85 proc. prekybos žmonėmis seksualinės eksploatacijos (prostitucijos) tikslais aukų, tuo tarpu 79 proc. prekybos žmonėmis atvejų susiję su seksualine eksploatacija. Skaičiai taip pat rodo, kad 80 – 95 proc. asmenų, įtrauktų į prostituciją, prieš įsitraukdami į ją patyrė kažkurios formos smurtą, o 62 proc. moterų, užsiimančių prostitucija, teigia patyrusios išžaginimą.