„Džiaugiantis geromis naujienomis dėl tikro Ukrainos progreso Konstitucijos pataisų ir teisminės sistemos reformos rėmuose, vienas klausimas vis lieka pabrėžiamas kaip kliūtis Ukrainos europiniam keliui. Tai vadinamasis selektyvus teisingumas. Norint jį matyti mažiau selektyviu, derėtų į kadaise sudarytą, dabar smerkiamą sandorį tarp Ukrainos ir Rusijos žiūrėti ne selektyviai, bet abi puses laikyti partneriais korupcijoje, taigi p. V. Putinui pateikti tokius pačius kaltinimus kaip ir J. Timošenko“, - teigė Vytautas Landsbergis.

„Kadangi kol kas tai patiekalas tik ant Ukrainos stalo, turiu klausimą. Ar yra padarytų arba numatomų pataisų kodeksuose, kurios leistų peržiūrėti ir pakeisti kaltinimus Julijai Timošenko, kad ji, mažų mažiausia, būtų išlaisvinta iš įkalinimo. Tuo būdu visi veidai taptų išsaugoti, padėtis išsispręstų svarbiausiųjų valdžios varžovų bendros tėvynės labui“, - pažymėjo Europos Parlamento narys.

Gianni Buquicchio atsakydamas į V. Landsbergio mintis išreiškė įsitikinimą, esą teisingiau būtų šį klausimą kelti į politinį lygmenį, kaip daugelis siūlo, ir ieškoti Julijos Timošenko klausimu politinio sprendimo. Dėl priimamų įstatymų pataisų, jis pažymėjo, kad jos neįsigalios labai greitai, tikriausiai jau po Vilniaus viršūnių susitikimo. Todėl, anot jo, reikia kantrybės, ir dalykai bus išspręsti. Baigdamas V. Buquicchio akcentavo, esą, jei sutartis su Ukraina liktų nepasirašyta, rezultatai būtų labai blogi.