Nemažai žmonių reiškia pyktį ir reikalauja pokyčių. Jie neturėtų jaustis bejėgiai žinodami, kad patys galės juos nulemti.

Kaip politinis veikėjas, Europos Parlamentas jau įrodė esąs pasiruošęs mesti iššūkį išankstinėms nuostatoms ir priimti žmonėms svarbius sprendimus. Kaip pavyzdį galėtume pateikti sprendimus dėl ES išlaidų, bankų reguliavimo, darbuotojų apsaugos, kelių eismo saugos, tarptinklinio ryšio tarifų ir net oro, kuriuo kvėpuojame, kokybės.

Parlamentas sėkmingai atsispyrė kitų ES institucijų ir kai kurių šalių vyriausybių bandymams sušvelninti šias ir kitas naujas taisykles. Jo dėka piliečiai gavo daugiau teisių ir demokratinės priežiūros galių, o ES atsirado daugiau skaidrumo – visų pirma ekonomikos valdymo, taip pat privatumo ir duomenų apsaugos srityse. Bankininkų premijų ribos, parama finansinių sandorių mokesčiui, taip pat nepritarimas Kovos su klastojimu prekyboje susitarimui bei sutarčiai dėl bankininkystės duomenų perdavimo JAV yra tik keletas pavyzdžių.

Europos Parlamentas yra pasiryžęs siekti dar didesnių pokyčių arba elgtis kitaip, jei tokia bus rinkėjų valia. Tai priklausys nuo to, kaip žmonės balsuos kitų metų gegužės mėn. rinkimuose. Šiandien vis daugiau rinkėjų supranta, kad tai, kas nusprendžiama Briuselyje ir Strasbūre, tiesiogiai veikia jų gyvenimą, o Europos Sąjunga yra pajėgiausia spręsti svarbiausius ateities klausimus.

Bėgant metams, Europos Parlamentas tapo, ko gero, skaidriausiu ir įtakingiausiu parlamentu Europoje. Todėl labai svarbu, kad jo įtaka atspindėtų kuo didesnio skaičiaus europiečių valią. Tik patys rinkėjai gali nuspręsti, kokia bus jo nauja dauguma, kuri nustatys naujas taisykles, iškels svarbiausius politinius klausimus, o prireikus galės pakeisti esamas politikos kryptis. Rinkėjų balsai nulems svarbiausius ekonomikos, finansų, sveikatos, aplinkos, laisvių ir teisingumo bei kitų sričių sprendimus.

Kitų metų Europos Parlamento rinkimai bus kitokie negu įprasta, nes rinkėjų valia bus svarbesnė negu kada nors anksčiau. Pirmą kartą, balsuodami EP rinkimuose, Lietuvos ir kitų 27 ES šalių žmonės nulems ne vien Parlamento partinę sudėtį, bet ir turės lemiamą įtaką Europos Komisijos pirmininko – savotiško ES vyriausybės vadovo – išrinkimui, o kartu ir visai tolesnei ES politikai.

Siekdami padėti žmonėms suvokti Europos Parlamento įtakos mastą, pradedame visuomenės informavimo kampaniją, kurios šūkis – „Veik. Spręsk. Paveik“. Ji tęsis iki 2014 m. gegužės 22–25 d. EP rinkimų, taip pat po jų, kol Parlamentas išrinks Europos Komisijos pirmininką ir balsuos dėl jo politinės programos.

Dalyvaudami EP rinkimuose, pasirūpinsite tuo, kokioje Europoje artimiausioje ateityje gyvensite. Europos Parlamentas yra Europos piliečių rūmai, juose jūsų balsas bus išgirstas.