„Rusijos veiksmai prieštarauja esamiems dvišaliams ir daugiašaliams susitarimams bei PPO normoms ir standartams. Šie veiksmai kelia pasipiktinimą Ukrainoje. Mes dėkingi Europos Sąjungai (ES) už principinį tokių nepartneriškų Rusijos veiksmų vertinimą“, - pasakė V. Kličko.

Kaip rašo www.nbnews.com, jis taip pat jis pažymėjo, jog Rusija kursto prekybinius karus, siekdama jau ne pirmą kartą daryti spaudimą Ukrainai. „Mes įsitikinę, kad Ukraina privalo panaudoti visas esamas priemones tam, kad apgintų savo interesus bei užtikrintų civilizuoto elgesio principų laikymąsi dvišaliuose santykiuose su Rusija“, - pasakė V. Kličko.

Deputatas patikino ES, kad nepaisant Rusijos trukdymo, opozicinės Ukrainos partijos kitą Aukščiausiosios rados sesiją pasiruošusios palaikyti eurointegracijai būtinus įstatymus. „Mes taip pat turime dėti visas pastangas, kad šie įstatymai skatintų eurointegraciją ne žodžiais, o veiksmais“, - pridūrė V. Kličko.

Verta prisiminti, kad partijos „Batkivščina“ vadovas Arsenijus Jaceniukas ir partijos „UDAR“ lyderis V. Kličko buvo pakviesti į neeilinį EP užsienio reikalų komiteto posėdį, įvykusį rugpjūčio 28 d. Briuselyje.

Rusijos prezidento patarėjas Sergejus Glazjevas anksčiau buvo pareiškęs, kad po to, kai bus pasirašyta asociacijos sutartis tarp Ukrainos ir ES, Ukraina nustos būti strategine Rusijos partnere.

JAV patarė Ukrainai ir Rusijai išspręsti iškilusį prekybos konfliktą, remiantis PPO reikalavimais.