„ES privalo parodyti B. Assadui, kad jo nusikaltimai žmoniškumui – visiškai nepriimtini. Turime būti vieningi šiuo klausimu. Intervencija – ne silpna koalicija, o stiprus bendradarbiavimas tarp JAV, ES, Turkijos ir daugumos arabų šalių. Taip pat privalome bendradarbiauti kuriant strategiją B. Assado nušalinimui nuo valdžios, nes tai – svarbiausia taikių derybų kliūtis.

Kartu mes turime tartis dėl Laisvosios Sirijos armijos apginklavimo, neskraidymo zonos įvedimo, Sirijos žmonių apsaugojimo bei kovos su augančiu džichadistų skaičiumi. Šis bendros ir efektyvios strategijos įgyvendinimas bus įmanomas, jei ES kalbės vienu balsu. Raginu sušaukti skubų ES užsienio reikalų tarybos susitikimą. Taip pat paraginau EP pirmininkų Konferencijos narius surengti susitikimą skubiam Sirijos situacijos aptarimui.“

Žmogaus teisių stebėtojai praneša, kad nesiims intervencijos pateisinimo ar smerkimo, tačiau primena, kad, pagal karo meto įstatymus, intervencijos atveju taikūs gyventojai privalo būti apsaugoti nuo tolimesnio žiauraus elgesio.

„Intervencijos dalyviai privalo imtis visų įmanomų atsargumo priemonių, kad būtų sumažinta taikiems gyventojams daroma žala bei užtikrinta, kad taikūs gyventojai netaptų atakų taikiniais, bei vengiama karinių pajėgų dislokavimo tankiai apgyvendintose teritorijose. Tiekdami ginklus bei kitus reikmenis nacionalinėms karinėms pajėgoms ar nevyriausybinėms ginkluotoms grupuotėms, galinčioms vykdyti didelio masto smurtinius veiksmus, intervencijos dalyviai prisideda prie tų grupuočių daromo smurto.“

Žmogaus teisių stebėtojai ragina Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą vertinti Sirijoje susiklosčiusią situaciją Tarptautiniame baudžiamajame teisme tam, kad būtų tinkamai baudžiama už tarptautinės teisės pažeidimus.