Šiais metais Prancūzija priėmė įstatymą, leidžiantį tos pačios lyties atstovų santuokas ir dabar yra pasitelkusi vidurines mokyklas, kad įtvirtintų šią koncepciją ideologiškai. Prancūzijos moterų teisių ministrė inicijuoja „Lyčių lygybės abėcėlės“ programą, kuri būtų dėstoma per pamokas 6 - 11 metų vaikams. Pradinių mokyklų mokytojų sąjunga ragina visus savo narius perskaityti knygą „Tėtukas dėvi suknelę“, o Prancūzijos švietimo ministras reikalauja dvasinių mokyklų nereikšti prieštaravimo gėjų santuokoms.

Prancūzijos socialistų vyriausybė apsėsta minties įbrukti lyčių teoriją mokiniams. Pagrindinė šios teorijos idėja ta, kad skirtumai tarp berniukų ir mergaičių – visuomenės mokymo rezultatas, o ne tikri biologiniai ir cheminių procesų smegenyse formuojami skirtumai.

Prancūzijos švietimo ministerijos inspektorių teigimu, mokytojai „berniukams teikia pirmenybę, nes yra įsitikinę, kad jie yra visiškai teisingi.“ Ar negali būti, kad švietimo ministerijos inspektoriai šališki, o mokytojai – teisūs?

Štai kas būna, kai šalį valdo neprincipinga vyriausybė, neigianti Dievą ir nepasitikinti visais, kas juo tiki. Natūralus vyro pirmavimas neigiamas ir bandoma jį pakeisti paverčiant pasaulį „estrogenų sumuštiniu“.

Tuo tarpu Vokietijoje nuo lapkričio mėn. tėvai neprivalės savo gimimo liudijime nurodyti vyriškosios ar moteriškosios lyties tam, kad apibrėžtų vaiko lytį, o paliks galimybę vaikui ateityje pačiam apsispręsti ir apsirinkti.

Kai kurių žmonių nuomone, situacija vystoma per greitai, todėl jie nerimauja dėl radikalių pokyčių, brukamų visuomenei pastaraisiais metais. Tačiau kairiesiems pokyčiai nebūna per staigūs: ir toliau dedamos pastangos, kad viskas, kas neįprasta, būtų vadinama norma ir gautų ypatingą apsaugą.

„Europiniu lygmeniu reikalai juda lėčiau nei turėtų, nors Briuselis ir deda daugiau pastangų, kas skatinta transseksualų ir interseksualų diskriminacijos problemos viešinimą. Norėčiau, kad šis procesas vyktų greičiau. Vokietijos sprendimas padidins Briuseliui daromą spaudimą, o tai duos tik teigiamų rezultatų“, - teigė Žmogaus teisių organizacijos ILGA-Europe (Tarptautinės lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir interseksualų asociacijos) politikos direktorius Sivianas Asiusas.

Vokietijoje ir Prancūzijoje priimti įstatymai „paspaus“ ES biurokratus Briuselyje. Yra pagrindo tikėti, kad šie pokyčiai plis visoje Europoje, nes didžioji ES šalių dalis rodo tam iniciatyvą. Idealistinė utopija, kad lygybė gali būti užtikrinama įstatymų, tęsiasi toliau, o didžiosioms ES valstybėms rodant iniciatyvą, likusi ES dalis jausis priversta sekti pavyzdžiu.

Būtų labai drąsu atsistoti ir pasakyti, kad žengta per toli, nes dėl nuomonės pareiškimo iš karto pabirtų kaltinimų lavina dėl visų įmanomų diskriminacijos rūšių. Visa tai vyksta ne dėl to, kad dauguma europiečių taip mano, o tik todėl, kad po dešimtmečius trukusio vyriausybių valdymo bei reglamentuojamos demokratijos didžioji gyventojų dalis mano, jog prieštaravimas yra tiesiog neįmanomas. Tačiau į valstybių vyriausybių nuomonę turi būti atsižvelgta! Tiesiog norintys laikytis savo principų privalo užimti deramą vietą ir parodyti pavyzdį kitiems.

Davidas Jenningsas yra britas, šiuo metu gyvenantis Kalifornijoje. Jis pasisako už tradicines ir konservatyvias vertybes.