Kaip rašo www.euractiv.com, nedarbas, ekonominis augimas bei mokesčiai ir vėl tapo pagrindinėmis temomis partijai ruošiantis municipaliniams ir Europos Parlamento (EP) rinkimams, įvyksiantiems ateinančių metų kovo ir gegužės mėn.

Delegatų teigimu, politikai susirūpinę dėl to, kad, apklausų duomenimis, gyventojai nedemonstruoja didelio palaikymo Prancūzijos prezidentui ir vyriausybei.

Iš esmės, kai kurioms kovingiau nusiteikusioms Socialistų partijai (PS) priklausančioms frakcijoms ima trūkti motyvacijos. „Būkime sąžiningi – Europos Sąjungoje (ES) vyrauja liberali politika, nes dešiniųjų Europoje yra daugiau. Situacija gali keistis, bet tam reikia laiko“, - teigia šios partijos senbuvis.

Tačiau politinių partijos lyderių nusiteikimas dėl EP rinkimų – optimistiškesnis.

„Nepasiduokime per anksti – turime kovoti. Socialistai EP yra atlikę nemažai darbų ir vis dar turi ką pasakyti esminiais rūpimais klausimais“, - sako Prancūzijos PS grupės lyderė EP Catherine Trautmann.

„Europietiškosios socialistinės pajėgos turi kandidatą į Europos Komisijos (EK) pirmininko vietą, kurį gali pasiūlyti rinkėjams, o tai turėtų kelti susidomėjimą. Mes privalome laimėti kovą už progresą prieš konservatyvumą. Tai yra įvykdoma“, - pridūrė C. Trautmann.

Socialistams susirūpinimą kelia ne tik galimas pralaimėjimas EP rinkimuose, bet ir ultradešiniųjų Nacionalinio fronto partijos, vadovaujamos Marine Le Pen, stiprėjimas.