Kaip rašo Vokietijos dienraštis „Bild“, „al Qaeda“ lyderiai planavo išpuolius Europos greitųjų traukinių tinkluose visoje Europoje.

Teroristinė grupuotė galimai buvo nusitaikiusi į traukinius ir tunelius ar planavo sugadinti pačius traukinių bėgius bei šių traukinių naudojamus elektros kabelius.

Kaip pranešama, teroristiniai išpuoliai buvo pagrindinė NSA perimto telefoninio pokalbio, kuriame dalyvavo aukštus postus užimantys „al Qaeda“ operatyvininkai, tema.

Vokietijos vyriausybė ėmėsi „nematomų veiksmų“, pavyzdžiui, nusiuntė civilių rūbais apsirengusius policininkus į pagrindines geležinkelio stotis bei populiariausius traukinių maršrutus.

Kaip rašoma JAV žiniasklaidos pranešimuose, konferencinis skambutis, kuriame dalyvavo ir „al Qaeda“ teroristinės organizacijos lyderis Aymanas al-Zawahiri bei 20 grupuotės operatyvininkų, buvo perimtas žvalgybos tarnybų. Rugpjūčio 1 d. JAV paskelbė pasaulinį pavojų dėl ketinimų rengti teroristinius išpuolius Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Dėl paskelbto pavojaus buvo uždarytos 19 JAV ambasadų, o Jemeno misija buvo vertinama kaip atsidūrusi didžiausiame pavojuje. JAV sąjungininkai, tarp jų ir Vokietija, uždarė diplomatines atstovybes beveik dviem savaitėms.