Tokią publikaciją galėjo paskatinti Vokietijoje kilusios diskusijos, ar iš tikrųjų šalies kanclerė Angela Merkel atsisakė toliau teikti paramą Graikijai iki rugsėjo 22 d. rinkimų, kuriuos tikisi laimėti.

Opozicinės partijos, ypač socialdemokratai, kaltina ją, esą ji slepianti nuo Vokietijos mokesčių mokėtojų, kad jiems ir vėl gali tekti finansuoti euro zonos paramos programas.

Graikija gavo dvi paskolas iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) - iš viso 240 mlrd. eurų (829 mlrd. Lt) ir išleido 90 proc. šios sumos. Paramos programa baigia galioti 2014 metų pabaigoje.

A. Merkel ir finansų ministras Wolfgangas Schaeuble ne kartą skelbė, esą Graikijos ekonomika gelbėjama pagal numatytą planą ir paneigė pranešimus apie papildomos paramos galimybę ar skolos sumažinimą.

"Der Spiegel" cituoja dokumentą, kurį pavadino Vokietijos centrinio banko ataskaita, skirta Vokietijos finansų ministerijai ir TVF.

Dokumente teigiama, kad Europos vyriausybės "greičiausiai suderins naują programą Graikijai" ne vėliau kaip iki 2014 m. pradžios. Nei Vokietijos centrinis bankas, nei Finansų ministerija šios informacijos nekomentavo.