MyEP pateikia tas priežastis, o atsižvelgti į jas, ar ne – čia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas.

Įtampos nekeliantis liberalus požiūris

Kaip rašo www.theeurolifestyle.com, šiaurinėje ir pietinėje Europos dalyse liberalus ir nevaržantis požiūris nuo seno yra mentaliteto dalis. Kalbant apie seksualumo, narkotikų ar laisvos saviraiškos klausimus, galima drąsiai teigti, jog geresnės vietos už Europą tiesiog nėra.

Istorija ir kultūra

Nors Europos istorija nėra tokia sena kaip, pavyzdžiui, Egipto, pastarieji du šimtmečiai tapo Europos šalių galybės metais. Turtingieji ispanai, portugalai, britai, vokiečiai, prancūzai ir olandai nuo kolonizacijos laikų rodė savo galybę statydami didingus miestus, kurių nepakartojami architektūros šedevrai žinomi visame pasaulyje.

Maisto kokybė

Europa gali drąsiai didžiuotis pelnytu kulinarijos milžinės vardu dėl savo rafinuotos virtuvės. Teatleidžia senoji geroji Amerika, bet Europa vis dar sugeba išlaikyti aukštą maisto kokybės lygį bei didžiąja dalimi atremti greito maisto daromą spaudimą. Europietiškos virtuvės įvairumas stebina puikiais patiekalais iš jūros gėrybių pietinėse šalyse, tokiose kaip Ispanija, Graikija, Portugalija ir Italija. Prancūzija išlaiko savo kulinarines tradicijas, o Vokietijos dešrelės laikomos geriausiomis pasaulyje.

Įvairovė

Europa – tai didžiulis katilas, apimantis virš 6,326 milijonų kv. metrų plotą, kuriame įsikūrusios 50 nepriklausomų skirtingų kultūrų, kalbų ir mentalitetų valstybės. Nuo lotyniškos kilmės tautų pietvakariuose ir arabų tautų, tokių kaip, pavyzdžiui, Turkija, iki Rytų Europos tautų bei turtingosios Šiaurės Europos – visa tai sudaro Europos įvairovę.

Nors Amerika taip pat gali vadintis tautų katilu, ten gyvenančios tautos siekia derintis prie amerikietiškosios filosofijos bei gyvenimo būdo, tuo tarpu Europos tautos, nors ir gyvendamos kaimynystėje, vis dėlto išlieka visiškai nepriklausomos viena nuo kitos.