„Europarlamentarai iš UKIP partijos garsėja ne tik kaip patys tingiausi Jungtinės Karalystės deputatai Europos Parlamente, jie patys tingiausi visoje Europoje“, - kartu su Jungtinės Karalystės Europos judėjimo pirmininku Petrosu Fassoulasu rašo europarlamentarė Rebecca Taylor iš proeuropietiškos Liberaldemokratų partijos.

Straipsnyje teigiama, jog, „jeigu jie būtų principingi politikai, galėtų pergalės rinkimuose atveju savo mandato atsisakyti“.

„Tiesą sakant, UKIP pagarsėję tik pagyromis, kiek pinigų jų parlamentarai reikalauja, o savo darbais“, - rašo R. Taylor.

Ji kaltina UKIP lyderį Nigelą Farage‘ą, kad jis „specialiai vengė komiteto susirinkimų ir nebalsavo net ir Jungtinei Karalystei itin svarbiais klausimais“. Tą patį anksčiau sakė ir Europos liberalų ir demokratų aljanso lyderis Guy Verhofstadtas.

Jungtinė Karalystė nerimsta

N. Farage‘o partijai priklausantys europarlamentarai vengia sunkaus darbo parlamente ir mieliau „važinėja po Jungtinę Karalystę, sakydami kalbas savo gerbėjams ir siuntinėdami pagiežingus pranešimus spaudai. Juk tai žymiai lengviau!“, rašo R. Taylor.

Politikė taip pat skatina atkreipti dėmesį į UKIP partijai priklausančio europarlamentaro Paulo Nuttallo, priklausančio aplinkos apsaugos, visuomenės sveikatos ir saugos komitetui, lankomumą – esą komiteto posėdžiuose jis per trejus metus pasirodė vos du kartus.

Anot europarlamentarės, P. Nuttallas atvykti į trečiąjį komiteto posėdį, kurio metu buvo balsuojama dėl tabako gaminių direktyvos, suskubo tik tada, kai rinkėjai juo pradėjo piktintis socialiniame tinkle „Twitter“.

„P. Nuttallo požiūris aiškiai parodo, jog UKIP priklausantys europarlamentarai iš tikrųjų yra tinginiai, kurie mano, jog gali išsisukti. Jie tvirtina, jog sunkaus darbo parlamento komitetuose vengia iš principo, tačiau tie jų principai labai greitai pasimiršta, jeigu kyla bent menkiausių įtarimų, jog jie padarys blogą reklamą“, - pridūrė R. Taylor.

UKIP atsakas

UKIP atstovas atsikirto R. Taylor politinio bloko lyderiui, pareikšdamas: „Guy Verhofstadtas – aršus veidmainis. Stiklo namuose gyventieji neturėtų svaidytis akmenimis. Šis Belgijoje gyvenantis užkietėjęs federalistas pats 2012 metais iš 12 apsilankė vos 2 konstitucijos reikalų komiteto (kuriam priklauso) posėdžiuose. N. Farage‘o darbo dienos trunka ir po 18 valandų – debatai, susitikimai, televizijos ir radijo laidos: visai šiai veiklai reikia laiko ir pasirengimo. Štai ką veikia mūsų europarlamentarai. Toks partijų lyderių gyvenimas“.

Kai kurie UKIP priklausantys Europos Parlamento deputatai, pavyzdžiui, N. Farage‘as ir P. Nuttalas, dalyvavimą komitetų posėdžiuose vadina „bergždžiu galvos trankymu į sieną, nes ten jų nuomonės niekas neišgirsta, tad politikai tą laiką ir energija skiria problemos gimtinėje spręsti“, teigia partijos atstovas.

R. Taylor teigimu, teiginiai, esą G.Verhofstadtas yra tinginys, tiesiog juokingi. Jais UKIP tiesiog siekia gauti daugiau žiniasklaidos dėmesio.

Jau dabar aišku, kad 2014 metais vyksiančių Europos Parlamento rinkimų kampanija bent jau Jungtinėje Karalystėje bus tikrai intensyvi. Remiantis naujausiomis apklausomis, UKIP populiarumu neseniai aplenkė Liberaldemokratus ir meta rimtą iššūkį Konservatorių vadovaujamai koalicijai.