Vartotojų organizacijos tai pavadino sveikintinu žingsniu „stiprinant“ vartotojų teises.  

Tačiau prieš nusižiovaudami nepamirškite, kad Europos centrinio banko duomenimis, Europoje kiekvienais metais atliekama pervedimų už 240 trln. eurų. Tai reiškia, kad internete įvyksta daugybė milijonų pinigų pavedimo operacijų, kurios paverčia šį klausimą svarbia Skaitmeninės darbotvarkės dalimi ir tai vienaip ar kitaip susiję su mumis visais.

Jeigu šių taisyklių nebūtų, 240 trln. eurų taip pat paliktų daug galimybių lupikavimui arba atsiskaitymo paslaugų rinka būtų palikta tik bankams bei kreditinių kortelių įmonėms.  

Būtų geriau, jeigu atsirastų daugiau pažangių atsiskaitymo paslaugų teikėjų ir kad jie atsidurtų tame pačiame žaidimo lygyje, kai šios taisyklės įsigalios.

Galima pateikti pora pavyzdžių. Kreditinės kortelės yra dažniausiai priimama atsiskaitymo priemonė interneto bei mobiliojo ryšio aplinkoje. Tačiau kreditinės kortelės yra ir brangiausia atsiskaitymo priemonė, o daug vartotojų tiesiog nenori skelbti savo kreditinių kortelių duomenų internete. Veikiausiai taip pat esate susidūrę su nemažomis rinkliavomis, kurias taiko oro linijų bendrovės, vadindamos jas „kreditinės kortelės mokesčiu“, nors pinigų pervedimas iš tikrųjų tekainuoja kelis centus.
  
Europos Komisija svarsto, kokie nauji verslo modeliai galėtų sudominti interneto ir mobiliojo ryšio aplinką. Jeigu norime, kad augtų elektroninė prekyba (muzikos, filmų, programėlių pardavimai), tuomet reikia siekti, kad atsiskaitymas būtų patogesnis, saugesnis ir draugiškesnis vartotojui.

Taigi pasiūlytos taisyklės pakoreguos padėtį įvairiais būdais:
 
- Nebrangios atsiskaitymo internetu paslaugos taps paprastesnės ir saugesnės (perkant internetu, jums nereikės kreditinės kortelės, o šių paslaugų teikėjai vis tiek turės užtikrinti aukštus standartus).

- Vartotojai bus geriau apsaugoti nuo sukčiavimo atvejų: neteisėto atsiskaitymo atveju jie turės sumokėti daugiausia 50 eurų baudą (vietoje dabar galiojančios 150 eurų baudos).   

- Vartotojai įgaus daugiau teisių pinigų pavedimo operacijoms už Europos ribų arba atsiskaitydami ne ES valiuta.

- Bus aiškiau, ką mokėjimo kortelių įmonės apmokestins, atliekant pavedimą. Mokestis už atsiskaitymą kreditine kortele bus sumažintas iki 0,3 proc., o mokant debeto kortele – iki 0,2 proc.   

- Suteiks teisę besąlygiškai atgauti pinigus, sumokėtus tiesioginiu debetu, jeigu įmonė nesilaikys sutarties įsipareigojimų.  

Neelie Kroes, EK konkurencijos komisarė