"Taip, įvairios šalys yra pateikusios savo išlygas, abejones. Valstybių narių yra 28, reikia atsižvelgti į visų jų poziciją, taip pat ir į Vokietijos. Tačiau aš tikiu, kad mes galime susitarti iki metų pabaigos", - spaudos konferencijoje Vilniuje sakė M.Barnier, atsakydamas į BNS klausimą.

Kalbėdamas po susitikimo su ES ministrais, atsakingais už pramonę, eurokomisaras sakė, jog laukia "dinamiško kompromiso".

Vokietija sukritikavo šį mėnesį pateiktą Briuselio pasiūlymą, pagal kurį sprendimo teisė dėl bankų pertvarkymo būtų patikėta ES vykdomajai institucijai Europos Komisijai.

"Situacija gana sudėtinga, bet tikiu, kad bent jau su Taryba galime sutarti iki metų pabaigos. Galbūt po to reikės poros savaičių, kad suderintume galutinai tekstus, bet tai, mano nuomone, yra įmanoma (...). Tikiu, kad per Lietuvos pirmininkavimą mums pavyks susitarti, tačiau, aišku, reikės padirbėti", - kalbėjo M.Barnier.

Su M. Barnier anksčiau antradienį susitikusi D. Grybauskaitė teigė, kad bankų sąjungos kūrimas bus tarp Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų.

"Tarp svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo darbų - stiprinti finansų sektorių toliau kuriant bankų sąjungą. Viena iš sudėtinių bankų sąjungos dalių - Bendras bankų pertvarkymo mechanizmas, kuris leistų lengviau valdyti bankų krizes ateityje. O bankams susidūrus su sunkumais, jo pertvarkymo kaštus prisiimtų patys bankai ir taip būtų apsaugomi mokesčių mokėtojų pinigai bei sumažinta grėsmė viešiesiems finansams", - pranešime spaudai cituojama prezidentė.