„Šiandien turime ieškoti būdų, kaip labiau paskatinti ES konkurencingumą. Svarbu ir toliau stiprinti ES energetinę politiką kuriant vidaus energetikos rinką ir naikinant energetines salas. Taip pat tam, kad Europa nepralaimėtų globalioje konkurencinėje kovoje, būtina ieškoti naujų energetinių resursų", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad vienas iš didžiausių ES konkurencingumo trukdžių yra aukštos energetinių išteklių kainos. Tam, kad pavyktų jas sumažinti, būtina stiprinti ES energetikos sektorių tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

Susitikime taip pat aptartos kitos sritys, galinčios paskatinti ES konkurencingumą. Tarp jų - mokslinių tyrimų sritis. Naujajame daugiamečiame 2014-2020 m. ES biudžete mokslinių tyrimų programai „Horizon 2020" numatoma skirti 70,2 mlrd. eurų. Pagrindiniai šios programos tikslai - vystyti mokslą, pritraukti ir skatinti talentus, plėtoti mokslinių tyrimų infrastruktūrą, kovoti su didžiausiomis mūsų laikų socialinėmis problemomis ir didinti ES konkurencingumą pasaulyje.

Prie ES konkurencingumo didinimo prisidės ir skaitmeninės rinkos kūrimas. Šalies vadovė pabrėžė, kad vidaus skaitmeninė rinka paskatins naujų darbo vietų kūrimą. Lietuva pirmininkavimo metu šioje srityje daugiausiai dėmesio skirs iniciatyvoms, nukreiptoms į elektroninių transakcijų patikimumo didinimą, telekomunikacijų infrastruktūros vystymą ir kibernetinio saugumo užtikrinimą.