Naujosios taisyklės susijusios su platesniais Komisijos siekiais įtvirtinti Bendrą mokėjimų eurais erdvę (SEPA) ir sieks sukurti konkurencingesnę mokėjimo kortelių rinką, kuri atspindėtų atsiskaitymų internetu ir mobiliaisiais telefonais sprogimą.
  
Anot naujų taisyklių projekto, vykdomajai Europos Sąjungos (ES) institucijai daugiausia nerimo kėlė „teisinis vakuumas, susijęs su tam tikrais naujai iškilusiais internetinių paslaugų tiekėjais, pavyzdžiui, trečiosios šalies paslaugų tiekėjais, siūlančiais internetine bankininkyste paremtas atsiskaitymo paslaugas“.      
Šio teisinio vakuumo pavojai apsunkina inovacijas ir atitinkamas sąlygas įsitvirtinti atsiskaitymų rinkoje, rašoma dokumente. ES vykdomoji institucija siūlo įtraukti juos į reguliavimo sferą ir tokiems naujiesiems operatoriams suteikti sprendimų priėmimo galias reformuotoje SEPA valdymo struktūroje.

Mobilieji atsiskaitymai – daugiaformiai

Europoje populiarėjančios „skaitmeninės piniginės“ gali reikšti platų naujų programų, siūlančių vartotojams paprastus mokėjimo metodus, spektrą.  

Tačiau egzistuoja esminis skirtumas tarp piniginių, kurios funkcionuoja kaip programinė platforma vartotojo banko kortelėms ir paslaugoms, ir tų, kurios siūlo pačią atsiskaitymo paslaugą.   
„MasterPass“ ir „Google Wallet“ gali iliustruoti atviras sistemas, kurios suteikia galimybę vartotojui prisijungti prie savo banko kortelių duomenų per specialią programą.
  
„Google Wallet“ reikalinga artimo veikimo lauko komunikacijos (angl. Near Field Communication, NFC) technologija, įdiegta tik kai kuriuose išmaniųjų telefonų modeliuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Tačiau abi paslaugos leidžia vartotojams per mobiliuosius telefonus prisijungti prie savo turimų mokėjimo kortelių ir parduotuvėje pervesti pinigus.

Šiuo metu tokios paslaugos kur kas populiaresnės Jungtinėse Valstijose.

Kiek kitokiu principu paremta „Apple“ programa „Passbook“, leidžianti vartotojui valdyti savo kino, koncertų, lėktuvų bilietus ar lojalumo korteles, suteikdama informacijos ir perspėdama, kada baigsis bilietų ar kuponų galiojimo laikas. Tačiau kitaip negu „Google Wallet“ ir „MasterPass“ atveju, vartotojai per šią programą negali atsiskaityti savo debetinėmis ar kredito kortelėmis.

„Paypal“ vartotojams, turintiems elektroninio pašto adresą, suteikia galimybę internetu siųsti ir gauti apmokėjimus ir taip pat įžengė į mobiliųjų atsiskaitymų rinką.