„Situacija nėra tokia bloga, kaip rašoma, galite atvykti į Lietuvą ir patys tuo įsitikinti“, - EP nariams pasiūlė J. Bernatonis.

Ministro manymu, EP nariai remiasi informacija, gauta iš tam tikrų šaltinių – arba pačios LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenės, arba Seimo narių, kurie nori pasireklamuoti prieš rinkimus ir savo pareiškimuose išreiškia tikrovės neatitinkančią informaciją.

„Mano, kaip ministro, vertinimu, per 23 nepriklausomybės metus, buvo padaryta didžiulė pažanga šioje srityje, visuomenė tolerantiškiau žiūri į tai“, - tikino ministras.

J. Bernatonis taip pat pabrėžė, kad periodiškai susitinka su atitinkamų žmogaus teisių organizacijų atstovais ir aptaria situaciją ir problemas, kurios vėliau yra sprendžiamos.

“Europoje buvo paskleista neteisinga žinia, kad Lietuvoje draudžiamas gėjų paradas. Iš tiesų žinia yra apie to parado vietą, o ne draudimą. Kodėl paradui netinka ta gatvė, kurioje mes organizuojame visus europinius susitikimus pirmininkavimo metu? Nacionalinėje galerijoje vyks neformali mūsų taryba. Vieta gerbtina, pačiame miesto centre.“, - stebėjosi teisingumo ministras.

Jis paaiškino, kad Savivaldybė vadovavosi susirinkimo įstatymu, pagal kurį negali vykti nei eisenos, nei susirinkimai per tam tikrą atstumą nuo teismų, o Gedimino prospekte yra teismo pastatas. „Kadangi teismas priėmė sprendimą leisti, dabar bus leista. Ir dabar yra uždavinys užtikrinti parado saugumą. Tikiuosi, kad mūsų vilniečiai elgsis tolerantiškai ir nebus jokių netikėtumų“, - išreiškė viltį J. Bernatonis.

MyEP primena, kad eitynės „Už lygybę“ planuojamos liepos 27 dieną.