Siūloma reforma siekiama gerinti tarnybos veiklos efektyvumą, numatant paprastesnes, skaidresnes, trumpiau trunkančias procedūras, kartu užtikrinant tarnybos vykdomų tyrimų nepriklausomumą.

„OLAF – labai svarbi institucija. Jos veikla nukreipta į Europos Sąjungos biudžeto apsaugą ir kovą su sukčiavimu. Nustatomų sukčiavimo atvejų ir pažeidimų valstybėse narėse skaičius nuolat didėja, ir tai parodo ne tik augančią šios tarnybos svarbą, bet ir būtinumą ją stiprinti.

OLAF reforma būtų pirmas rimtas žingsnis gerinant šios institucijos darbą. Balsuodamas už šią reformą suprantu, kad ši reforma yra Tarybos ir Parlamento kompromisinis sprendimas. Jis nėra idealus abiem pusėms, bet juo nustatomos taisyklės padarys OLAF tyrimus gerokai efektyvesnius nei jie yra dabar“, - teigia Z.Balčytis.

Lietuvos europarlamentaras apgailestauja, kad šiandien žymiai intensyvesnės diskusijos vyksta dėl dabartinių OLAF ir šios tarnybos priežiūros komiteto nesutarimų bei kompetencijos nepasidalinimo, nei dėl pačios OLAF reformos, kuri yra daugiau nei šešerių metų sunkaus darbo rezultatas.

„OLAF tarnyboje dirba apie 500 darbuotojų, ir manau, kad jų darbas neturėtų būti trukdomas panašių ginčų“, - įsitikinęs Z.Balčytis.

Siūloma OLAF reforma ne tik būtų gerinamas šių darbuotojų darbo veiksmingumas, bet ir stiprinamas OLAF ir nacionalinių kompetentingų institucijų bendradarbiavimas bei su tyrimais susijusių asmenų teisių užtikrinimas.