Visos Europos dėmesys visą pusmetį bus nukreiptas į Lietuvą, kuri šiuo metu daro viską, kad kuo geriau reprezentuotų savo šalį, ne tik politiniame ar diplomatiniame lygmenyje, bet ir kultūriniame.

Šia proga asociacija „Naujos meno formos“ sukūrė vaizdo klipą „Ypatinga diena“, kuris skirtas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžiai pažymėti. Šis vaizdo įrašas birželio 30 — liepos 1 dienomis buvo rodomas viešajame transporte esančiuose ekranuose bei lauko ekranuose Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Pagrindinis šios idėjos tikslas – parodyti visuomenei, kad Lietuva pirmininkavimo laukė ir yra jam pasiruošusi.

Asociacija „Naujos meno formos“ yra pelno nesiekiantis, viešasis juridinis asmuo, kurio prioritetinė veikla – tarpdisciplinių menų inovacijos ir sklaida.

Netrukus šis vaizdo įrašas persikėlė į interneto erdvę, kur pasipylė daugybė kritiškų komentarų, kad toks šalies pristatymas daro gėdą Lietuvai. Daugelis iš pradžių pagalvojo, kad šis vaizdo įrašas - tai parodija, tačiau prie jo pridėti oficialūs pirmininkavimo logotipai.

Susisiekus su asociacijos „Naujos meno formos“ pirmininke Gabriele Labanauskaite ir paklausus, ką konkrečiai simbolizuoja vaizdo klipe įamžinti vaizdai, ji pasakė, kad komentuoti kol kas negali, ir padėjo ragelį.

Pradėjus domėtis vaizdo įrašu, netrukus jis buvo ištrintas iš socialinio tinklalapio "Youtube".

Prasidėjus pirmininkavimui MyEP jau publikavo tekstą apie tai, kad turėtume palaikyti savo šalį ir susilaikyti nuo kritikos sau, juk esame naujokai, ir Lietuvai reikia stipraus palaikymo bent jau iš savo piliečių, tačiau akivaizdu, kad artimiausiu metu dar išgirsime nemažai kritiškų atsiliepimų ir nurodymų į tai, ką Lietuva daro blogai.