Kaip nurodoma ES pirmininkavimui skirtoje socialinio tinklapio "Facebook" paskyroje, iš Lietuvos į Briuselį instaliaciją vežė dvi krovininės mašinos, kurių vienos ilgis buvo 19 metrų.

Instaliacija gaminta rankomis - vamzdeliai išpjauti, surišti ir nudažyti mėlyna spalva. Vieną iš 28 Europos sodų sudaro 360 vamzdelių. Iš viso reikėjo daugiau nei 10 tūkst. vamzdelių.

Pirmadienį Lietuva, pirmoji iš Baltijos šalių, pradėjo pirmininkavimą ES Tarybai. Vadovauti ES taisyklių kūrimui eilės tvarka kas pusmetį tenka kiekvienai iš 28 ES šalių narių. Pirmininkavimą perėmusi iš Airijos, Lietuva 2014 m. sausio 1-ąją jį perduos Graikijai.

"Justus Lipsius" - tai žymaus XVI amžiuje gyvenusio flamandų filosofo vardu pavadintas pastatas Briuselyje, kuriame vyksta Europos Sąjungos narių susitikimai, o 24 kilometruose pastato koridorių išsirikiavusiuose kabinetuose kiekvieną dieną verda ES Tarybos sekretoriato gyvenimas.

Prieš tai ES Tarybai pirmininkavę airiai pagrindinėje pastato salėje buvo pripūtę šviečiančią pūslę, panašią į nedidelį dirižablį.