Pirmininkavimo ES Tarybai departamento vadovas Julius Pranevičius teigia, kad kuriant svetainę Lietuvoje stengtasi suderinti patrauklų dizainą ir funkcionalumą, buvo remtasi anksčiau ES Tarybai pirmininkaujančių šalių patirtimi.

"Tikimės, kad žurnalistai, valstybės tarnautojai ir visi, besidomintys pirmininkavimu, svetainėje ras naujausią, operatyviai ir patogiai pateiktą informaciją visais jiems rūpimais klausimais", - teigė diplomatas.

Lietuva pirmininkavimą ES Tarybai iš Airijos perima liepos 1 dieną. Pirmininkavimas truks šešis mėnesius.

Interneto svetainėje bus pateikiamos naujienos ir pranešimai spaudai, teminiai straipsniai, pristatantys įdomiausius pirmininkavimo darbotvarkės klausimus, svarbiausius renginius.

Tinklalapio lankytojai jame galės rasti naujausią informaciją apie pirmininkavimo susitikimus Lietuvoje ir Briuselyje, jų programas.

Aukščiausio lygio susitikimai, vyksiantys Lietuvoje, interneto svetainėje bus transliuojami tiesiogiai, vėliau įrašus bus galima rasti vaizdo galerijoje. Joje taip pat bus pristatomi trumpi vaizdo siužetai, kurie supažindins su Tarybos darbu, teisėkūros procesu Europos Sąjungoje, leis pasidairyti po erdves, kuriose vyks svarbiausi susitikimai Vilniuje, pristatys pirmininkavimo komandos narius.

Skiltis „Pirmininkavimas ir ES“ pristatys Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai programą ir prioritetus, supažindins su pirmininkavimo logotipu ir jo simbolika, pateiks informaciją apie pirmininkavimo biudžetą ir rėmėjus, svarbiausius pirmininkavimo pusmetį Lietuvą Europoje ir pasaulyje pristatysiančius kultūros projektus.

Lietuvai skirtoje skiltyje - nuotraukomis ir grafiniais vaizdais iliustruoti svarbiausi faktai apie šalies istoriją, kultūrą, sportą, mokslą ir ekonomiką, turizmą, patarimai, ką būtina aplankyti trumpam į šalį užsukusiems svečiams.

Žiniasklaidos atstovai tinklapyje ras informaciją apie spaudos centrų darbą, akreditaciją, oficialaus transliuotojo ir fotografo teikiamas paslaugas.

Informacija joje pateikiama lietuvių, anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis.