Šių europiniu, nacionaliniu ir vietos lygmenimis dirbančių organizacijų veiklos sritys – žmogaus, vaikų ir moterų teisės, lyčių lygybė, migrantų teisės ir prieglaudos. Dalyviai galės dalytis patirtimi ir konkrečiomis idėjomis, kaip geriausiai padėti nukentėjusiesiems, plėsti savo tinklus ir pasirūpinti, kad kiti asmenys netaptų prekybos žmonėmis aukomis.

Už vidaus reikalus atsakinga Europos Komisijos narė Cecilia Malmström sakė: „Pilietinės visuomenės vaidmuo užkertant kelią prekybai žmonėmis ir apsaugant jos aukas yra itin svarbus. Kovos su prekyba žmonėmis srityje ir tiesiogiai su jos aukomis dirbantys specialistai bei savanoriai gali vieni iš kitų daug ko išmokti ir padėti mums parengti konkrečias kovos su šiuo baisiu nusikaltimu politines priemones. Forumu bus užtikrinama, kad jie gautų būtiną ES ir tarpusavio paramą ir kad jų žinios būtų skleidžiamos visoje Europoje. Jų žiniomis tikimės pasinaudoti plėtodami ir kitas ES politikos priemones.“

Komisija forumą rems rengdama reguliarius dalyvių susitikimus, kad būtų renkama svarbiausia ir naujausia informacija bei atsiliepimai apie pagrindines vietoje kylančias pilietinių organizacijų problemas. Antrą forumo susitikimą preliminariai numatoma surengti rudenį. Komisija taip pat ieško būdų, kaip palengvinti bendravimą forume internetu.

Apie forumo pradžią šiandien, gegužės 31 d., Briuselyje paskelbs Komisijos narė C. Malmström. Atidarymo renginyje, kuriam pirmininkaus ES kovos su prekyba žmonėmis koordinatorė Myria Vassiliadou, kalbės specialistai iš kelių ES institucijų ir agentūrų.

Per šį pirmą susitikimą dalyviai apsvarstys politikos prioritetus ir būsimą forumo veiklą: galimą informavimo veiklą, būdus, kaip įtraukti ES nepriklausančiose šalyse įsteigtas organizacijas, ir kt. Dalyviai taip pat dalysis gerąja patirtimi sprendžiant prekybos žmonėmis aukų verbavimo ir paklausos internete problemas.