Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos vyriausybės ragina Europos Sąjungą imtis atitinkamų priemonių, kad būtų sumažintas jaunimo nedarbo lygis. ES milžinės pabrėžia, kad būtina išgelbėti visą europiečių kartą, kuri jau praranda viltį surasti darbą.

Paryžius, Berlynas ir Roma siūlo gerinti profesionalaus parengimo sistemą, smulkiam ir vidutiniam verslui skirti kreditus, kad būtų samdomi jauni žmonės (15-24 m.), bei skatinti laisvą darbo jėgos judėjimą ES viduje.

„Tokios šalys, kaip Vokietija, Austrija ir Šveicarija, kur nedarbo lygis yra mažas, įvedė savų ir užsieniečių globojimo praktiką. Mes sveikiname tokią iniciatyvą ir raginame įmones bei Europos investicijų banką prie jos prisidėti“, - sakė Jaunimo pagalbos centro atstovas Andrea Gerosa.

Jaunimo įdarbinimas jau seniai tapo viena iš Briuselio prioritetinių užduočių. Jau yra realizuojamas kompleksinis planas, į kurį įeina visi aukščiau išvardyti pasiūlymai, todėl šis trijų šalių pareiškimas šiek tiek sudirgino Europos Komisiją (EK).

„Ore sklando daugybė idėjų. Kai kurios iš jų persipina su tomis, kurias EK patvirtino jau prieš pusantrų metų. Laikas įvykdyti tai, dėl ko jau buvo susitarta, - pasakė EK atstovas Olivier Bailly.

Siūloma skirti 6 milijardus eurų kovai su jaunimo nedarbu tose šalyse, kur jis yra didžiausias.