Kalbant Europos reikalų klausimais, dėl rinkėjų dėmesio kovojančių politikų diskusijos retai būna ramios, ir Vokietijoje rugsėjo mėnesį įvyksiantys rinkimai vargu, ar bus išimtis šiai taisyklei.
 
„Manau, kad Europos klausimas ir jos transformacija taps rinkimų kampanijos dalimi, nes šia tema egzistuoja skirtingos nuomonės“, - per interviu „EurActive“ sakė K. Aigingeris.  
 
Tačiau pripažintas austrų ekonomistas mano, kad šie debatai vargu, ar bus pagrįsti protingais argumentais. „Šiuo metu Vokietijoje vykstančios diskusijos yra labai iracionalios“, - sakė jis, paaiškindamas, kad euro zonos krizė Vokietijos gyventojams suteikė labai gerą nuomonę apie jų šalies galią Europoje.  

„Jie įsitikinę, kad jų strategija yra geriausia, o Europa pasirinko blogiausią strategiją. Vokiečiai mano, kad jie jau pakankamai daug sumokėjo ir nenori mokėti dar daugiau, užuot supratę, kad dirbant kartu galima padaryti pažangą“, - teigė K. Aigingeris.  

Pasak jo, „rinkimų kampanijos paprastai užleidžia kelią populistiniams pareiškimams“, kurie nepadeda plėtoti diskusijų tokiais Vokietijos gyventojams jautriais Europos klausimais kaip bankininkystės sąjunga.
Tačiau po rugsėjo rinkimų, kai nusės dulkės, dangus turėtų pragiedrėti, prognozuoja K. Aigingeris.   

„Jei būsi proeuropietiškas, rinkimų Vokietijoje nelaimėsi“, - sakė jis.