Nuo 2010 m. vidurio EK vidaus rinkos departamentas su bendrovėmis ir organizacijomis vykdo derybas dėl intelektinės nuosavybės teisių (INT) ir jų vykdymo ES.

Europarlamentarai ir palaikančiosios grupės teigia esančios pasipiktinusios dėl slapto derybų pobūdžio, nes, anot jų, tokiu būdu siekiama įgyvendinti ginčytinas autorių teisių taisykles, kurias Europos Parlamentas seniai atmetė kaip netinkamas, nes jos pažeidžia pagrindines teises.

Šios taisyklės suteiks bendrovėms galimybę iš interneto paslaugų teikėjų (IPT) reikalauti kasdien stebėti savo klientų veiklą internete bei juos paštu įspėti apie netinkamą elgesį, o INT turėtojams pranešti apie įtariamus autorių teisių pažeidimus.

„Jei tokios derybos iš tikrųjų vyksta, Komisijai pritarus ir be jokio išankstinio teisinio nagrinėjimo ir prielaidų, visoje Europoje iškils „Hadopi“ tipo režimo grėsmė“, - pareiškė Socialistų ir demokratų partijos nariai Stavros Lambrinidis (Graikija ) ir Francoise Castex (Prancūzija).
Prancūzijos Vyriausybės 2009 m. įsteigta speciali agentūra „Hadopi“, turėjo realizuoja įstatymą, kuriame numatoma, kad du kartus užfiksavus nelegalią veiklą internete vartotojas yra įspėjamas paštu. Tokią veiklą užfiksavus trečią kartą vartotojui atjungiamas interneto ryšys.