Vakar taip pat buvo nuspręsta artimiausiu metu organizuoti bendrą Europos Sąjungos, sporto federacijų atstovų, žaidėjų ir agentų konferenciją, kurios metu ketinama ieškoti būdų, kaip „patobulinti su sporto agentų veikla susijusią padėtį“.

„Žaidėjų pardavimai nuolatos atkreipia visuomenės dėmesį, keldami susirūpinimą dėl šių veiksmų teisėtumo ir sudaromų sandorių finansinio skaidrumo“, - rašoma dokumente. „Komisijos nuomone, atėjo laikas įvertinti Europos profesionalaus sporto žaidėjų pardavimo taisykles“.

Paskelbtas Europos sporto srities stiprinimo ir tobulinimo dokumentas apima daug įvairių sričių, įskaitant UEFA sąžiningos finansinės konkurencijos taisyklių pasiūlymus.
Pernai pagal Lisabonos sutartį ES pirmą kartą buvo suteiktas sporto mandatas, kuriuo remiantis ES leista „remti, koordinuoti ir papildyti sporto politikos iniciatyvas valstybėse narėse“.

2009 metais EK sudaryta komisija nustatė su sportu susijusias „etinio pobūdžio“ problemas, įskaitant „finansinius nusikaltimus ir sportininkų integraciją“.

EK atstovai pranešė ketinantys iš naujo ištirti žaidėjų pardavimo sandorius, remdamiesi ekonominiais ir teisniais aspektais, bei pateikti naujus orientyrus sporto įstaigoms.

Kai kurių EK atstovų nuomone, UEFA sąžiningos finansinės konkurencijos taisykles, pagal kurias klubams bus leidžiama turėti ne daugiau kaip 45 mln. eurų nuostolių per 2011-2012 metus, nesuderinamos su EK teisės aktais dėl prekybos laisvės.