„Tai veidmainystė, kad kai kurie, smerkiantys Graikiją dėl jos nesugebėjimo apsaugoti savo sienas, kaip numato Šengeno sutartis, tuo pačiu metu kritikuoja mūsų pastangas sustiprinti sienų apsaugą“, - dienraščiui „The Real News“ sakė Graikijos socialinės apsaugos ministras Christos Papoutsis.

Praėjusią savaitę Europos Komisija pareiškė, jog „sienos ir barjerai yra trumpalaikės priemonės“, nepajėgios išspręsti imigracijos problemų ilgalaikiame laikotarpyje. Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra, nuolat priekaištaujanti Graikijai dėl prastų nelegalių migrantų apgyvendinimo sąlygų, taip pat nepritarė jos planams.

Paklaustas, ar ne per brangu bus statyti 12,5 km ilgio tvorą, Ch. Papoutsis sakė, jog, vertinant statybos kainą, reikėtų atsižvelgti, kiek Graikijai kainuoja nelegalūs imigrantai – kasdien jos sienas nelegaliai kerta apie 200 atvykėlių.

ES bijosi padaryti blogą įspūdį Turkijai, norinčiai tapti ES nare, jei atsitvers nuo jos siena, tačiau Turkija Graikijos planams neprieštarauja.

„Neteisinga tai vadinti siena. Tai tik barjeras. Mes aptarėme šį klausimą ir visiškai pasitikime vieni kitais“, - penktadienį, po susitikimo su Graikijos premjeru kalbėjo Turkijos ministras pirmininkas Recepas Tayyipas Erdoganas. R. T. Erdogano teigimu, jis buvo nustebintas, sužinojęs, kad Graikija jau priglaudė apie milijoną nelegalių imigrantų, kurių dauguma ten pateko per Turkiją, ir tai turėjo įtakos jo nuomonei.