Krizės akivaizdoje nepasitenkinimas kylančiais „eurokratų“ atlyginimais pradėjo augti ir tokiose Europos vieningumą ir federalizmą remiančiose šalyse kaip Vokietija.

Neseniai paaiškėjo, kad praėjusiais metais beveik 2000 pačias aukščiausias pareigas einančių ES tarnautojų galėjo naudotis „lankstaus grafiko“ sistema, kuri iš tiesų buvo sukurta mažiausias pajamas gaunantiems administracijos tarnautojams. Sistema leidžia per metus gauti papildomas 24 dienas atostogų tiems, kurie kasdien dirba 45 minutėmis ilgiau.

EK atstovas
Dauguma motyvuojamų pareigūnų dirba po daug valandų ir nusipelno kompensacijos
Sudėjus 24 dienas kasmetinių atostogų, aukščiau minėtas 24 papildomas dienas, 7 šventines dienas, o 2010 m. – ir dar 11 dienų, kai ES institucijos nedirbo vasaros bei Kalėdų atostogų metu, susidaro 66 nedarbo dienos (tai yra, 13 savaičių arba net ketvirtis metų).

Vokiečių europarlamentarė Ingeborga Grassle paragino sugriežtinti „lankstaus grafiko“ sistemos reikalavimus, kad ja nebegalėtų naudotis aukščiausieji pareigūnai, neturintys nustatytų konkrečių darbo valandų.

Europos Komisija ginasi, teigdama, kad „lankstaus grafiko“ sistema nėra atostogos, ir visi atsakingi darbdaviai turėtų tokią įdiegti. „Dauguma motyvuojamų pareigūnų dirba po daug valandų ir nusipelno kompensacijos“, - teigė EK atstovas.

Tuo tarpu Syedas Kamallis, europarlamentaras iš Jungtinės Karalystės, atkreipė dėmesį, kad šiuo metu „eurokratai“ dirba tik tris metų ketvirčius iš keturių. „Jei ES pareigūnai dirbtų tiek pat valandų ir tokiomis pat sąlygomis kaip JK valstybės tarnautojai, mums jų tikriausiai reikėtų daug mažiau, o šitaip būtų galima sumažinti ES biudžeto išlaidas“, - sakė jis.