Penki Žinisklaidos Tarybos nariai, tiesiogiai skiriami vyriausybės, ne tik turės teisę prižiūrėti žiniasklaidą, bet galės ir skirti dideles baudas (iki 700 tūkst. eurų televizijai bei 89 tūkst. eurų interneto portalui) už paskelbtą medžiagą, jei ji bus „politiškai nesubalansuota“ ar „žeis žmogaus orumą“.

Taryba taip pat galės nubausti už įžeidimus religiniu ir tautiniu pagrindu, o tokiu atveju, kai publikacija susijusi su nacionaliniu saugumu, galės priversti žurnalistus atskleisti informacijos šaltinius. Nors vyriausybė skelbia apie savo ketinimus užtikrinti „sąžiningumo pusiausvyrą“ žiniasklaidoje, tačiau pati pažeidžia šį principą, parinkdama Žiniasklaidos Tarybos narius: jie visi priklauso valdančiajai „Fidesz“ partijai. Taryba teoriškai turėtų įtvirtinti šią pusiausvyrą, tačiau joje nėra opozicijos atstovų.

„Žurnalistai be sienų“ ragina Europos Komisiją ir Europos Tarybos pirmininką netylėti ir pareikalauti, kad Vengrijos vyriausybė sustabdytų šio įstatymo, neatitinkančio demokratijos standartų, galiojimą, teigdami, jog „sutarčių, garantuojančių vienodas teises visiems Europos piliečiams, galiojimo užtikrinimas yra Komisijos ir Tarybos pareiga. Šis žiniasklaidos įstatymas atima iš Vengrijos piliečių teisėtą ir esminę teisę gauti ir pateikti naujienas ir informaciją“.