„Rusijai nesvarbu, ką kalba likęs pasaulis ir ji ignoruoja bet kokią išsakytą nuomonę. Mums smerkiant jos veiksmus, rusai tiesiog juokiasi“, - netrukus po teismo paskelbto verdikto savo tinklalapyje parašė fondo „Hermitage Capital“ generalinis direktorius Billas Browderis, kurio teisininkas Sergejus Magnitskis įtartinomis aplinkybėmis praėjusiais metais mirė Rusijos kalėjime.

„Vienintelis dalykas, kuris priversti Rusiją suklusti, yra vizų ir ekonominių sankcijų užsienyje Rusijos saugumo pareigūnams panaikinimas. Pamatę, kad gali būti asmeniškai nubausti už žmogaus teisių pažeidimus ar piktnaudžiavimu savo tauta, jie išsigąsta. Jeigu jie elgiasi kaip kanibalai savo namuose, turime juos pakviesti prie mūsų pietų stalo Europoje“, - rašo B.Browderis.

B.Browderis
Vienintelis dalykas, kuris priversti Rusiją suklusti, yra vizų ir ekonominių sankcijų užsienyje Rusijos saugumo pareigūnams panaikinimas. Pamatę, kad gali būti asmeniškai nubausti už žmogaus teisių pažeidimus ar piktnaudžiavimu savo tauta, jie išsigąsta. Jeigu jie elgiasi kaip kanibalai savo namuose, turime juos pakviesti prie mūsų pietų stalo Europoje
„Neabejotinai, Rusijoje nepaisoma įstatymo viršenybės. Pastarasis teismo procesas parodė, kad kiekvienam gresia baudžiamasis persekiojimas“, - sakė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios Europos vadovų tarybos ryšiams su užsieniu (ECFR) Rusijos ekspertas Andrew Wilsonas.

„Visi iš ES tikisi ritualinio pasmerkimo, bet nemanau, kad tai yra pakankama priežastis nutraukti oficialias ES sutartis su Rusija, nes, bet kuriuo atveju, jos egzistuoja tik popieriuje“, - apie ES ir Rusijos sutarčių dėl ekonomikos modernizavimo ir strateginės partnerystės projektus kalbėjo A.Wilsonas.

Rusijos teisėjas Viktoras Danilkinas ketvirtadienį paskelbė 20 mėnesių trukusios bylos nuosprendį, kuriuo M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas nuteisti kalėti po 14 metų už pinigų plovimą ir sukčiavimą. Byla plačiai vertinama kaip politinis Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino išpuolis prieš vieną iš jo priešų.