Šveicarijos gamintojas „Lindt & Spruengli AG“ ir Vokietijos „August Storck AG“ norėjo užregistruoti šokoladines figūrėlės, tarp jų ir šokoladinius triušiukus, pelytes, varpus su raudonais kaspinėliais, kad užsitikrintų, jog jie vieninteliai gali tokius tiekti Europos šokolado parduotuvėms ir prekybos centrams.

Tačiau, ES Bendrasis teismas Liuksemburge nusprendė, kad šokoladiniai skanėstai „neturi jokių išskirtinių bruožų“, kurie leistų juos apsaugoti prekės ženklais.

Teismas nusprendė, kad „triušis, elnias ar varpelis yra tipiškos formos, kuriomis šokoladiniai saldumynai yra parduodami tam tikrais metų laikais, ypač per Kalėdas ir Velykas“.

Artėjant Velykoms „Lindt & Spruengli AG“ į auksą įvynioti šokoladiniai triušiukai užpildo tam tikrų Europos šalių parduotuvių lentynas, ypač Vokietijos ir Prancūzijos. Šie triušiukai, kartu su šokoladiniais kiaušiniais, yra vieni populiariausių vaikams Velykoms perkamų saldumynų.

Kalėdoms ši bendrovė išleidžia į paauksuotą popierių įvyniotus besišypsančius elnius, papuoštus kaspinėliais, vežančius Kalėdų senelį rogutėse. Jie patenka į tūkstančių Europos vaikų rankas ir vėliau burnas.
„Lindt & Spruengli“ siekė šias figūrėlės užregistruoti ES prekės ženklų biure, bet biuras prašymą atmetė. Bendrovė šį sprendimą apskundė teismui.